eur:
393.15
usd:
366.94
bux:
66511.18
2024. április 25. csütörtök Márk
Papp János, a Gádoros-Nagyszénás Nimród Vadásztársaság tagja eltalál egy repülő fácánt fegyverével Gádoros határában, ahol ütemezett fácánvadászatot tartottak 2012. december 21-én. A vadásztársaság 5000 hektáros területén 130 fácánkakast lőtt a társaság 10 tagja.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Feloldanak egy súlyos tilalmat a Balatonnál

Még egy vadászat lesz, utána mindenhol feloldják az ezzel összefüggő erdőlátogatási korlátozást Veszprém megyében.

Papp Gyula, az Országos Magyar Vadászkamara Veszprém Vármegyei Területi Szervezetének elnöke a veol.hu-nak elmondta, hogy január végén gyakorlatilag befejezettnek tekinthető a vadászati szezon, így további korlátozásokra egyelőre nem kell számítani.

A bakonyszentlászlói erdészet február 3-i, pénteki lezárása az utolsó. Utána szabad a túra, a kirándulás, de azért vannak tiltott dolgok is, ami nem változik, ilyen például az „agancsozás”. Az erdészeti társaságok munkatársai mindig felhívják a figyelmet arra, hogy az erdőben található agancsok elvitele lopásnak minősül, azokat a megtalálás helyén kell hagyni.

Az összegyűjtött agancsok a vadászok számára fontos információkat hordoznak, többek között ezekből lehet következtetni a következő évi állományra, trófeákra. Ráadásul komoly értéket is képvisel egy-egy agancs.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

Kapott egy pofont a forint az amerikai adatra

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×