eur:
392.91
usd:
363.64
bux:
65938.65
2024. február 29. csütörtök Elemér
A Véda automata közlekedés-ellenőrzési rendszer egyik sebességmérője a 6-os főúton, Pécs határában 2016. április 21-én. Csaknem kilencszáz magyarországi helyszínen ellenőrzi a rendőrség a sebességhatár túllépését reggel hat óra óta 24 órán keresztül a Speedmarathon nemzetközi akció keretében.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Új szupertraffipaxok tesztelését kezdik el a magyar rendőrök

A minden korábbinál korszerűbb sebességmérő készülékből negyven darabot vásárolhat a rendőrség.

A tesztidőszak a napokban elkezdődhet, és onnantól számított egy hónapon belül lezárulhat – írta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Vezess kérdésére. Elkészültek ugyanis a rendőrség által jövő év derekától használandó legújabb traffipaxok “mintatermékei”.

Az új traffipaxokból, amelyet a 4iG Nyrt. fejleszt, negyven darabot vásárol az ORFK, ezek “mozgás közbeni mérésre fejlesztett járműsebesség-mérő berendezések” lesznek. Az új eszközök azok a Famalaser III típusú berendezések mellé vagy helyére kerülhetnek, amelyeket 2018-ban vett elő újra a rendőrség. Akkor kezdett ugyanis a rendőrség mozgó autóból is ellenőrzéseket végezni.

A teljes beruházás nettó 296 millió forintba kerül, a bevezetésről az ORFK azt közölte, hogy "a típusvizsgálatnak és annak eredményeként a hitelesítési engedély, majd a hitelesítési bizonyítványok kiállításának a szállítási határidőig kell megtörténnie". Az úgynevezett rendszeresítési eljárás lezárása uán traffipaxok szállítása 2023 nyarán várható.

A rendőrség szerint a meglévő eszközök amortizációs cseréje és az eszközpark bővítése miatt vásárolják meg ezt a 40 készüléket. Az ORFK “a menet közben végrehajtott sebességmérési tevékenységgel felfedett jogsértések számának növekedését, ezáltal a sebességtúllépések visszaszorítását” várja az új traffipaxoktól, de arról még nem döntött a rendőri vezetés, hogy mely kapitányságok kapnak az eszközökből, a készülékek elosztására közlésük szerint várhatóan majd közvetlenül a szállítás előtt születik javaslat a közlekedésbiztonsági helyzet és a jelentkező feladatok elemzése-értékelése függvényében.

Címlapról ajánljuk
Oroszország-kutató: Vlagyimir Putyin már a 2030-ig tartó elképzeléseit vázolta

Oroszország-kutató: Vlagyimir Putyin már a 2030-ig tartó elképzeléseit vázolta

Vlagyimir Putyin orosz elnök szokásos évértékelő beszéde inkább a közelgő elnökválasztás előtti kampányesemény volt, amelynek hangulata sokkal kevésbé volt fenyegető a nyugati hatalmaknak, mint egy évvel korábban – értékelt Vigóczki Máté Oroszország-kutató
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Nagy a verseny a dolgozókért, ma már ők kérdeznek az interjúkon?

Nagy a verseny a dolgozókért, ma már ők kérdeznek az interjúkon?

Tíz évvel ezelőtt egy állásinterjú még úgy nézett ki, hogy a munkáltató interjúztatta a jelöltet, most sokszor előfordul – főleg a magasan képzett munkaerőnél –, hogy inkább az állásra jelentkező faggatja a munkaadót. Bár a hazai gazdaság lassulásával enyhült ez a trend, az továbbra is igen erősen jellemzi a hazai munkaerőpiacot – hangzott el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és PwC Magyarország által szervezett munkaerőpiaci konferencián. A jelenséget az is erősíti, hogy a cégek ma már nem egy lokális, hanem egy globális munkaerőpiacon versenyeznek a megfelelően képzett munkaerőért. Mivel ma már nagyon nehéz magas szintű szaktudással rendelkező szakembereket találniuk a cégeknek, így fontossá vált, hogy a vállalatok megfelelő mentoring rendszerrel rendelkezzenek a minőségi munkaerő kinevelésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×