eur:
389.41
usd:
363.29
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Véda automata közlekedés-ellenőrzési rendszer egyik sebességmérője a 6-os főúton, Pécs határában 2016. április 21-én. Csaknem kilencszáz magyarországi helyszínen ellenőrzi a rendőrség a sebességhatár túllépését reggel hat óra óta 24 órán keresztül a Speedmarathon nemzetközi akció keretében.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Új szupertraffipaxok tesztelését kezdik el a magyar rendőrök

A minden korábbinál korszerűbb sebességmérő készülékből negyven darabot vásárolhat a rendőrség.

A tesztidőszak a napokban elkezdődhet, és onnantól számított egy hónapon belül lezárulhat – írta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Vezess kérdésére. Elkészültek ugyanis a rendőrség által jövő év derekától használandó legújabb traffipaxok “mintatermékei”.

Az új traffipaxokból, amelyet a 4iG Nyrt. fejleszt, negyven darabot vásárol az ORFK, ezek “mozgás közbeni mérésre fejlesztett járműsebesség-mérő berendezések” lesznek. Az új eszközök azok a Famalaser III típusú berendezések mellé vagy helyére kerülhetnek, amelyeket 2018-ban vett elő újra a rendőrség. Akkor kezdett ugyanis a rendőrség mozgó autóból is ellenőrzéseket végezni.

A teljes beruházás nettó 296 millió forintba kerül, a bevezetésről az ORFK azt közölte, hogy "a típusvizsgálatnak és annak eredményeként a hitelesítési engedély, majd a hitelesítési bizonyítványok kiállításának a szállítási határidőig kell megtörténnie". Az úgynevezett rendszeresítési eljárás lezárása uán traffipaxok szállítása 2023 nyarán várható.

A rendőrség szerint a meglévő eszközök amortizációs cseréje és az eszközpark bővítése miatt vásárolják meg ezt a 40 készüléket. Az ORFK “a menet közben végrehajtott sebességmérési tevékenységgel felfedett jogsértések számának növekedését, ezáltal a sebességtúllépések visszaszorítását” várja az új traffipaxoktól, de arról még nem döntött a rendőri vezetés, hogy mely kapitányságok kapnak az eszközökből, a készülékek elosztására közlésük szerint várhatóan majd közvetlenül a szállítás előtt születik javaslat a közlekedésbiztonsági helyzet és a jelentkező feladatok elemzése-értékelése függvényében.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×