eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Belgrád, 2018. október 11.Vásárlók a Lidl áruházlánc egyik új üzleténél Belgrádban 2018. október 11-én. A német cég ezen a napon megnyitotta első tizenhat szerbiai diszkontáruházát. (MTI/EPA/Koca Sulejmanovic)
Nyitókép: MTI/EPA/Koca Sulejmanovic

Kiakadtak az idősebb vásárlók egy belvárosi Lidlre, az önkormányzat is lépett

Budapesten egy VII. kerüli diszkont kapcsán „robban a bomba”: a Lidl teszt jelleggel tíz automata kasszát üzemelt be – Király utcai – áruházában úgy, hogy közben csak egyetlen hagyományos pénztár működött.

A szóban forgó üzlet és az önkiszolgáló automaták kapcsán a Pénzcentrum megkereste a diszkontot, hogy valóban klasszikus kassza és pénztáros nélkül üzemel-e a Lövölde téri üzlet, illetve arról is érdeklődtek, hogy országos lefedettségüket nézve a Lidl hány üzletében találhatók önkiszolgáló kasszák, és mit terveznek ezen a téren.

Kifejezetten a Király utcai áruházról azt a tájékoztatást kapta gazdasági lap, hogy ott teszt jelleggel október 13-tól

10 darab önkiszolgáló és egy hagyományos kassza várja a vásárlókat.

A diszkont válasza alapján tehát nem állja meg a helyét az az állítás, hogy teljesen automatizálták volna a kasszáikat az október 13-i tesztidőszaktól kezdve.

Az viszont elképzelhető, hogy a mindenütt megtartott egy hagyományos kassza nem működik a nyitvatartás minden percében, és ez okozhatott fejtörést olyan vásárlóknak, akiknek vagy túl sok termék volt a kosarában vagy mondjuk csak készpénzzel és csak klasszikus kasszában szerettek volna fizetni. Főleg idős emberekről lehet szó.

A konkrét bolttal kapcsolatban azt is közölték, hogy az üzletben 4-5 munkatárs segíti a vásárlókat a készülékek használatában, a termékek beolvasásánál vagy akár a fizetésnél.

A helyi idősek védelmében a kerületvezetés egyeztetést kezdeményezett a diszkontlánccal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×