eur:
395.78
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A Duna Médiaszolgáltató által 2019-ben alapított Wacha Imre-díjjal idén kitüntetett Ulbrichné Vadász Ágnes, a Magyar Rádió volt bemondója, a Montágh Testület elnöke budapesti otthonában 2020. november 23-án. Online ünnepi műsorban adta át a közmédia legrangosabb díjait Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Dobos Menyhért, a díjakat alapító Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.
Nyitókép: -

Elhunyt Vadász Ágnes

A Magyar Rádió egykori bemondója 79 éves volt

Elhunyt Vadász Ágnes, a magyar rádiózás kiemelkedő alakja - közölte a család az MTI-vel.

Vadász Ágnes 1965-től 1995-ig dolgozott a rádió bemondójaként, elnyerte a Magyar Rádió és a Magyar Televízió nívódíját. 2005-ben Kazinczy-díjban részesült, 2020-ban "a magyar nyelv ápolásáért és magas szintű közreadásáért" a Wacha Imre-díjat vehette át.

Évtizedekig volt a Delta című műsor női narrátora és számos film főcímhangja.

Óraadó tanárként beszédtechnikát tanított a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, oktatott az MTV-ben, az MR-ben és a Hír Televízióban is. 2016-tól a MTVA Montágh Testületének elnöke.

Vadász Ágnes temetéséről később intézkednek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×