eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A Marshall-szigetek zászlaja alatt hajózó, ukrán kukoricával megrakott Star Helena teherhajó, miután elindult az odesszai kikötőből 2022. augusztus 7-én. Ukrajna orosz megszállásának február 24-i megkezdése óta augusztus 1-jén futott ki az első gabonaszállító hajó ukrán kikötőből. Odesszából. Ezek a szállítmányok alapvető fontosságúak a gabona világpiaci árának stabilizálásában és az afrikai és közel-keleti éhezés mérséklésében.
Nyitókép: MTI/AP/Nina Lyashonok

Elsüllyedt egy holland teherhajó Dánia partjainál

Ütközött egy másik hajóval.

Összeütközött egy másik hajóval és elsüllyedt péntek hajnalban egy holland teherhajó Dánia nyugati partjaitól nem messze, az Északi-tengeren - jelentette a dán haditengerészet.

A dán hatóságok közölték, hogy a Helge nevű hajó hét fős legénységének tagjai mind a vízbe ugrottak, mindegyiküket sikerült kimenteni, senki sem sérült meg. A tengerészeket a dániai Esbjerg kórházába szállították kivizsgálásra.

A szerencsétlen Ringkjoepingtől mintegy 40 kilométerre történt. A 89 méter hosszú Helge a bahamai zászló alatt hajózó Wild Cosmos nevű teherhajóval ütközött össze, egyelőre nem tudni, hogy miért.

A Wild Cosmosról sem károkat, sem sebesülést nem jelentettek.

Képünk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×