eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Egy nő padon ül a balatonfüredi Tagore sétányon az őszi napsütésben 2020. október 20-án.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Lassan búcsúznak a 30 fokok

Zivatarok és a hőmérséklet lassú csökkenése jön.

Vasárnap többórás napsütés várható fátyol- és gomolyfelhők mellett, és a Tiszától nyugatra elszórtan lehet zápor, zivatar, a Tiszántúlon kicsi a csapadék esélye az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő erős vagy viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 26 és 34 fok között valószínű, kelet felé lesz melegebb.

Az Időkép azt írja, hogy hétfőn a napos időszakok mellett főként a Dunától keletre és a Dunántúl keleti, délkeleti részén alakulhatnak ki szórványosan záporok, zivatarok. Az északias szél északnyugaton, nyugaton, valamint helyenként északkeleten élénk lehet, egyébként csak zivatarok környezetében támadhat fel a légmozgás. Pár fokkal enyhül a hőség, a legmelegebb órákban 26-32 fokra van kilátás.

Kedden az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de helyenként az erősebben megnövekvő gomolyfelhőkből átmenetileg egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. A szél elsősorban csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. A legmelegebb órákban 26-32 fokra van kilátás.

Szerdán a változóan napos-felhős időben csak egy-egy helyen fordulhat elő időnként jelentéktelen eső, gyenge zápor. Többfelé élénk lehet az északias szél. Délután 25-31 fokra van kilátás. Csütörtökön nagyobb eséllyel a Dunántúlon többfelé, a középső tájakon helyenként fordulhat elő időnként eső, zápor, esetleg zivatar. Élénk, erős északi-északkeleti szélre, 19-29 fokos maximumokra van kilátás, a csapadékosabb tájakon számíthatunk a hűvösebb időre.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×