eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Hotel Solar Nagyatád
Nyitókép: hotelsolar.hu

Gázáremelés: sorozatos szállodabezárásoktól tartanak, már itt is az első fecske

A megnövekedett energiaárak és a várhatóan kevesebb vendégforgalom miatt öt hónapra bezár a nagyatádi Hotel Solar.

A szálloda vezetője a sonline.hu -nak elmondta, a hűvös idő közeledtével kénytelenek bezárni, mivel a gáz ára a háromszorosára növekedett, ezért számításaik szerint a fűtési időszakban havonta 6 millió forintot kellene fizetniük. Ennyi pénzt azonban nem tudnak kigazdálkodni.

A hotel vezetője azt hangoztatta: azért, hogy jövőre nyitva lehessenek, most be kell zárniuk.

„November elsejével húzzuk le a rolót és egészen jövő áprilisig ki sem nyitunk. Csak a kávézó és az iroda üzemel tovább, azért is, hogy a jövő évi foglalásokat fel tudjuk venni” – közölte a lappal Nagyné Huszár Andrea.

A netes újság kérdésére az igazgatónő azt is elmondta, hogy a 15 alkalmazottal már két hónappal ezelőtt közölték a hírt, ezért mindenkinek volt ideje másik állást találnia. De a hotel is segített elhelyezkedni.

„Sikerült találnunk egy magyar tulajdonú osztrák hotelt, akik a síszezonra bővíteni szeretnék a csapatukat.

Gyakorlatilag a dolgozóinkat átvennék, majd áprilisban mindenki visszajöhetne hozzánk” – mondta Nagyné Huszár Andrea. Hozzátette, 2007 óta üzemeltetik a Hotel Solart, de csak a koronavírus-járvány idején fordult elő, hogy ilyen hosszú időre bezártak.

Az online újság úgy értesült, hogy Somogyban több szálláshely is fontolgat hasonló lépést. A Szállodaszövetség információ szerint a szektor résztvevői kétségbeesettek és sokan inkább a bezárás mellett döntenek.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

A körforgásos gazdaság, a közbeszerzési gyakorlatok javításának, valamint a köz- és magánberuházások hatékony és eredményes felhasználását biztosító adminisztratív kapacitások növelésének szükségességek. Új, EU-szintű összehangolás szükséges ezen területeken, hogy az államszövetség GDP-jének közel 15 százalékát kitevő kifizetések jobban hasznosuljanak, például egy fenntarthatósági kritérium beiktatásával – derül ki Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnökének átfogó, az Európai Unió egységes piacának reformjára tett javaslatából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×