eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Tihany, 2016. június 20. Virágzó levendulák a tihanyi bencés apátság épülete előtt. Az apátságot a Tihanyi-félsziget hegyláncának kelet felé meredeken leszakadó szélén alapította I. András király 1055-ben Szent Ányos és Szűz Mária tiszteletére. Mai formáját az 1719-ben Wittwer Márton karmelita építész tervei szerint megkezdődő újjáépítés alatt nyerte el. A kéttornyú barokk templom 1754-re készült el. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A kormány és az ellenzék képviselői is vitáznak Tihanyban

Miniszterek és ismert ellenzékiek is vitáznak a tihanyi Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpón. Erről a rendezvényt szervező Kommentár Alapítvány számolt be.

Immár, negyedik alkalommal rendezik meg Tihanyban Magyarország legnagyobb, közéleti találkozóját.

A négynapos esemény célja a "közös gondolkodás" az ország jövőjéről. Az eseményen mintegy 100 előadó, több ezer meghívott vesz részt.

A meghatározó jobboldali, konzervatív közösségek mellett prominens baloldali politikusok is jelen lesznek. Ugyanis a rendezvény hagyományosan a jobb és baloldal közötti érdemi vita színtere is. A Tranzit Garázsvitákon - pénteken - szerepel majd Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, aki Márki-Zay Péterrel, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökével vitázik; Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója Jámbor Andrással, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjével, valamint Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára Hajnal Miklóssal, a Momentum országgyűlési képviselőjével vitázik.

Szombaton Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, majd Deutsch Tamás, a Fidesz és Újhelyi István, az MSZP EP-képviselője, valamint Csák János kulturális és innovációs miniszter és Hiller István szocialista országgyűlési képviselő vitáznak.

Emellett előadást tart majd Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter valamint Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója is.

A szervezők jelezték, hogy a tavalyi nagy érdeklődésre tekintettel, a Tranzit Garázsvitákat idén is élőben lehet követni a Tranzit Facebook-oldalán és a Hír Televízióban.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×