INFORÁDIÓ
2022. október 3. hétfő
Helga

budapest

légszennyezettség

levegőminőség

társadalmi konzultáció

Lélegezz fel, Budapest! gyűlést hirdetett Karácsony Gergely

"Lélegezz fel, Budapest!" gyűlést hirdetett Karácsony Gergely

Infostart

Ezzel a címmel szervez közösségi gyűlést a fővárosi önkormányzat, amelyen a levegőminőség javításának lehetséges módjairól lesz szó.

Karácsony Gergely főpolgármester tízezer, véletlenszerűen kiválasztott budapestinek írt levelet. Közülük kerül majd ki az az ötven fős csoport, amely megfelelően reprezentálja életkor, nemek, iskolai végzettséget és lakóhely szerint Budapest lakóit. Ez az ötven tagú csoport tehet majd javaslatokat arra, hogy miként csökkentenék a főváros - elsősorban a közlekedésből eredő - levegőszennyezettségét - közölte a budapesti Főpolgármesteri Hivatal a "Lélegezz fel, Budapest" közösségi gyűlésről.

A jelentkezők kiválasztásánál fontos szempont az is, hogy közösségi közlekedéssel, autóval, biciklivel és gyalogosan közlekedők is legyenek a csoportban.

Az önkéntesek szakértői előadásokat hallgatnak meg, részletesen megvitatják azokat és javaslatokat dolgoznak ki arra, ők miként javítanák Budapest levegőjét. A gyűlés ajánlásait megkapja a főpolgármester és az illetékes szakmai vezetők, a közgyűlésen a szervezők megtartják beszámolóikat, az ajánlásokat pedig nyilvánossá teszi a budapestiek számára a főváros.

Az ígéret szerint a fővárosi önkormányzat a közösségi gyűlésen megfogalmazott javaslatokat felhasználja, megvizsgálja a forgalmi beavatkozások lehetséges hatásait, és intézkedéseket vezet be a károsanyag-kibocsátás csökkentésére.

A gyűlést a Városházán két részletben rendezik meg szeptemberben. A tanácskozást a SocialFokus - Közösségi Vállalkozásért Alapítvány részvételével és koordinációjával bonyolítják le.

A városvezetés egyébként eddig két közösségi gyűlést szervezett: 2020-ban a klímavészhelyzetről, 2021 végén pedig Budapest és az Európai Unió kapcsolatáról tanácskozhattak a fővárosiak.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018