INFORÁDIÓ
2023. január 28. szombat
Karola, Károly

szob

nagymaros

vasúti közlekedés

vasút

vác

Sokak által várt hírrel jelentkezett a MÁV

Sokak által várt hírrel jelentkezett a MÁV

Infostart

Július 30-tól változik a közlekedési rend a Budapest–Vác–Szob vonalon.

Nagymaros és Szob között egy vágányon, módosított menetrend szerint megindulhat a vonatközlekedés, mert a júniusi esőzés okozta károk helyreállítása a tervezettnél gyorsabb ütemben haladt. A Metropolitan, Báthory, Hungária EuroCity és a Metropol EuroNight vonatok ismét az eredeti útvonalon, a Nyugati pályaudvarig, illetve onnan közlekednek – tájékoztatott a MÁVINFORM.

A helyreállítási munkálatok a másik vágányon tovább folytatódnak, várhatóan augusztus közepére végeznek vele a szakemberek.

G70-es elővárosi vonatok

A Nyugati pályaudvarról munkanapokon a délutáni csúcsidőben 13:28-tól 18:28-ig óránként induló és a hétvégén 8:33-kor induló G70-es vonat csak Nagymarosig közlekedik, onnan Szobig pótlóbusszal lehet továbbutazni. A Dunakanyar felé, a Nagymaros és Szob közötti szakaszra kerékpárral utazóknak a Z70-es vonatokat célszerű választaniuk, mert néhány G70-es vonat helyett pótlóbuszok járnak, melyeken nem lehet biciklit szállítani – figyelmezet az állami vasúttársaság.

A Szobról eredetileg munkanapokon és szombaton 6:26-kor, valamint a munkanapokon 7:26-kor és 8:26-kor induló G70-es vonatok 6-7 perccel később indulnak, S70-es személyvonatként közlekednek, Szobtól a Nyugati pályaudvarig minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Vácról, Nyugati pályaudvar felé az eredeti menetrend szerint G70-es vonatok indulnak 6:59-kor, 7:59-kor és 8:58-kor.

Hétvégén a Szobról 16:26-kor induló G70-es vonat 6-7 perccel később közlekedik Budapest felé.

Z70-es elővárosi vonatok:

Az egyvágányú közlekedési rend miatt a Nyugati pályaudvarról Szobra tartó Z70-es vonatok Nagymaros állomáson általában 10-14 percet várakoznak.

Szobról Budapest felé a Z70-es vonatok a nappali órákban Szob és Nagymaros között 10 perccel korábban közlekednek, Szobról minden óra 46-kor indulnak.

S70-es elővárosi vonatok:

  • Mindennap a Nyugati pályaudvarról 4:53-kor induló S70-es vonat Nagymaros állomáson 20 percet várakozik.
  • Mindennap a Szobról 21:01-kor és 22:01-kor induló S70-es vonat Szobról 11 perccel korábban, Nagymarostól változatlan menetrend szerint közlekedik. A Szobról 23:01-kor induló S70-es vonat Szob és a Nyugati pályaudvar között 5-6 perccel később közlekedik.
  • Mindennap a Vácról 19:04-kor induló S70-es vonat 4 perccel később közlekedik.
  • Hétvégén éjszaka a Nyugati pályaudvarról 2:53-kor induló S70-es vonat 25 percet, a 3:53-kor induló 20 percet várakozik Nagymaros állomáson.
  • Hétvégén a Vácról 17:04-kor induló S70-es vonat 4 perccel később közlekedik.
  • Július 29-én éjszaka a Nyugati pályaudvarról 22:53-kor és 23:53-kor induló S70-es vonatnál már nem kell Nagymaroson pótlóbuszra átszállni, a vonatok Szobig közlekednek.

Jégmadár Expressz közlekedése

A Dunakanyart a Balatonnal hétvégente összekötő Jégmadár Expressz (Ex 18702, Ex 18703) mindkét irányban már ismét a teljes útvonalon, Szob és Fonyód között közlekedik, azonban Szobról 4 perccel korábban, 7:22-kor indul, de Nagymarostól már eredeti menetrendje szerint halad tovább.

EuroCity és EuroNight vonatok közlekedése

Valamennyi Metropolitan, Báthory, Hungária EuroCity és a Metropol EuroNight ismét az eredeti útvonalon, Budapesten a Nyugati pályaudvar, Vác, Szob, Párkány (Štúrovo), Érsekújvár (Nové Zámky) érintésével közlekedik, pótlóbuszokra már nem kell átszállni. Az induló nemzetközi vonatok a Nyugati pályaudvarról az eredeti menetrend szerint, az adott óra 40-kor indulnak, azonban a Magyaroroszágra érkező vonatok menetrendje Szobtól néhány perccel módosul Budapest felé.

Forrás: MÁV
Forrás: MÁV

Ismeretes, július 28-án délután a tehervonati forgalom már megindult a Duna felőli vágányon Nagymaros és Szob között. A további munkálatok ideje alatt a járható vágányon az érintett szakaszon a vonatok sebességkorlátozással közlekednek.

Nyitókép: MÁV
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018