eur:
395.31
usd:
372.04
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Police light on a car of the german police
Nyitókép: fhm/Getty Images

Lecserélik a vezetőt négy megyei rendőr-főkapitányság élén

A Belügyminisztérium számolt be a döntésekről, az ügyek hátterét nem részletezték.

Magyarország belügyminisztere 2022. július 31. hatállyal - indokolás nélkül - visszavonta Urbán Zoltán László r. dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte. A tárcavezető megyei rendőrfőkapitány feladatkörének ellátásával augusztus 1. hatállyal Nagy Ágnes r. ezredest bízta meg.

Szintén e hónap végi hatállyal visszavonták Tánczi Tibor r. ezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének ideiglenes vezetői megbízását, és visszahelyezték korábbi szolgálati beosztásába. A Vas megyei rendőrfőkapitány augusztus 1-jétől Pilisi Gábor r. ezredes - derült ki a Belügyminisztérium közleményéből.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője lemondási kérelmére tekintettel Pintér Sándor 2022. július 31. hatállyal visszavonta Fellegi Norbert r. ezredes vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte. Utódja augusztus 1-től Anda György r. ezredes lesz.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője is lemondott, ezért július 31. hatállyal visszavonták Varga-Koritár Attila Pál r. ezredes vezetői kinevezését. A megyei rendőrfőkapitány augusztus 1. hatállyal Kis Péter r. ezredes lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×