eur:
394.39
usd:
370.08
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Ungár Péter, az LMP képviselője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 17-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Az LMP újra megpróbálja elérni az egyszeri bérkiegészítést

Az újonnan alakult parlament elé is beterjesztik a korábbi országgyűlési határozati javaslatot.

Az LMP tovább küzd azért, hogy az egészségügyhöz hasonlóan a szociális ágazatban dolgozók is megkapják az egyszeri 500 ezer forintosbérkiegészítést a koronavírus-járványban végzett munkájuk után - mondta az ellenzéki párt frakcióvezetője.

Ungár Péter hangsúlyozta, a legrosszabbul fizetett munkavállalóknak számító szociális dolgozók a járvány alatt úgy végeztek pluszmunkát, hogy azért semmilyen többletfizetést nem kaptak.

Az ellenzéki politikus bejelentette, az újonnan alakult parlament elé is beterjesztik azt a korábbi országgyűlési határozati javaslatukat, amely rendezné ezt a kérdést.

Megismételte, a szociális dolgozók egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítése 45 milliárd forintjába kerülne az államnak, ez az összeg pedig rendelkezésre áll, csupán a kormány politikai akarata hiányzik hozzá.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×