eur:
394.43
usd:
369.69
bux:
65295.05
2024. április 19. péntek Emma
Coronavirus. Woman wearing surgical mask on face protective for spreading of disease Covid-19 pandemic.. Girl symptom cough while sitting on Sofa. Sick woman in face protection mask
Nyitókép: dragana991/Getty Images

Változás influenzafronton

7800-an fordultak tünetekkel orvoshoz az előző héten.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentések szerint április 18. és 24. között 7800-an fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt, ez 13 százalékkal kevesebb beteget jelentett az ezt megelőző héthez képest – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön közzétett heti jelentésében.

Mint olvasható, tizenöt megyében csökkent, a fővárosban és két megyében (Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom megye) emelkedett, Fejér és Pest megyében nem változott az orvoshoz fordulók gyakorisága.

A betegek 21,7 százaléka gyerek, 38,2 százaléka 15-34 éves felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 27,1 százaléka, 13 százalékuk pedig a 60 éven felüliek közül került ki.

A tavaly év 40. hete és az idei év 16. hete között összesen 1445 vizsgálati anyagot dolgoztak fel az NNK laboratóriumában, ezekből 318 esetben igazoltak influenza A vírust. Száznegyvennyolc mintában légúti óriássejtes vírust (RSV), huszonnyolc esetben adenovírust, százhét esetben pedig koronavírus mutattak ki.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×