eur:
393.87
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: bkk

Újabb lezárás a Blaha Lujza térnél felújítás miatt

Hétfőn megkezdődik a józsefvárosi Somogyi Béla utca felújítása, ami a Blaha Lujza tér átépítésével együtt fejeződik be – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Blaha Lujza tér felújításához kapcsolódó korszerűsítési munkák miatt az utca jelentős részét őszig lezárják a gépjárműforgalom elől – írták a közleményben.

Az utca felújítása előreláthatólag november végéig tart, de a gépjárműforgalom előtt már korábban, a burkolatépítés szeptemberi befejezésekor megnyitják az útszakaszt - tették hozzá.

Azt írták, hogy a tér és a csomópont felszíni megújításával együtt élhetőbbé válik a Somogyi Béla utca is; a rekonstrukcióhoz a józsefvárosi önkormányzat biztosítja a forrást.

  • Egyirányúsítják a forgalmat a Stáhly utca felé,
  • párhuzamos parkolást alakítanak ki,
  • több mint 300 négyzetméteren új zöldfelületet létesítenek,
  • fákat ültetnek,
  • kiszélesítik a járdákat és
  • korszerűsítik a közvilágítást

– sorolták.

Arról is beszámoltak, hogy a Blaha Lujza téren befejeződött az újonnan ültetett fák növekedését segítő mesterséges váztalaj kialakítása. Folytatódik a burkolatok építése, a térbútorok kihelyezése, illetve a buszmegálló felépítmények kialakítása.

Ezt követően kezdődik a tér burkolatából fellövellő vízjáték építése. Az egykor a téren álló Nemzeti Színház székeire utaló köztéri székeket és egyedi kerékpártámaszokat helyeznek ki.

A téren akadálymentes nyilvános illemhely is épül.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×