eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Nyitókép: Pixabay.com

Zebrán gázolt, maradandó fogyatékosságot okozva

Fékezés és elkormányzás nélkül, körülbelül 30-35 km/h sebességgel csapta el a vétlen nőt.

A vád szerint a férfi 2021. január 7-én reggel, fél 7 körül – még éjszakai sötétségben – vezette gépkocsiját Rétság központjában egy gyalogátkelőhely felé, jelentős jármű- és gyalogosforgalom mellett.

Éjszakai műszakot követően tartott haza, és bár az útszakaszt jól ismerte, figyelmetlensége miatt nem vette észre, hogy a városközpont egyik legforgalmasabb kijelölt gyalogos-átkelőhelyen neki jobbról már keresztülindult egy 48 éves nő.

Fékezés és elkormányzás nélkül, körülbelül 30-35 km/h sebességgel, a gépkocsi jobb első részével elütötte a gyalogost, aki az úttestre zuhanva darabos arccsonttörést, valamint térdkalács-, orsócsont- és singcsonttörést szenvedett, végtagsérüléseivel kapcsolatban maradandó fogyatékosság alakult ki nála.

A baleset oka az volt, hogy hogy a gépkocsi vezetője a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak nem adott elsőbbséget, holott azt a helyet, ahol a gyalogosoknak elsőbbsége van, járművel csak fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel szabad megközelíteni úgy, hogy a vezető elsőbbségadási kötelezettségének – a szükséghez képest megállással is – eleget tudjon tenni – olvasható az ugyeszseg.hu oldalon.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a járművezető ellen a Balassagyarmati Járásbíróságon, melyben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés és járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett a nyomozás során felmerült 165 460 forint bűnügyi költség vádlott által történő megfizettetésére is.

Címlapról ajánljuk
Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Ahogy forrósodik az amerikai elnökválasztási kampány, Joe Biden is felgyűri az ingujját és olyan módszerekhez folyamodik, amelyeket eddig nem társítottak hozzá. Biden is be akar szállni a mém-háborúba és az ellenfelet (azaz Donald Trumpot) cikiző montázsokkal próbálja maga mellé állítani a fiatalabb nemzedékek eddig apolitikus tagjait.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×