eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay.com

Zebrán gázolt, maradandó fogyatékosságot okozva

Fékezés és elkormányzás nélkül, körülbelül 30-35 km/h sebességgel csapta el a vétlen nőt.

A vád szerint a férfi 2021. január 7-én reggel, fél 7 körül – még éjszakai sötétségben – vezette gépkocsiját Rétság központjában egy gyalogátkelőhely felé, jelentős jármű- és gyalogosforgalom mellett.

Éjszakai műszakot követően tartott haza, és bár az útszakaszt jól ismerte, figyelmetlensége miatt nem vette észre, hogy a városközpont egyik legforgalmasabb kijelölt gyalogos-átkelőhelyen neki jobbról már keresztülindult egy 48 éves nő.

Fékezés és elkormányzás nélkül, körülbelül 30-35 km/h sebességgel, a gépkocsi jobb első részével elütötte a gyalogost, aki az úttestre zuhanva darabos arccsonttörést, valamint térdkalács-, orsócsont- és singcsonttörést szenvedett, végtagsérüléseivel kapcsolatban maradandó fogyatékosság alakult ki nála.

A baleset oka az volt, hogy hogy a gépkocsi vezetője a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak nem adott elsőbbséget, holott azt a helyet, ahol a gyalogosoknak elsőbbsége van, járművel csak fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel szabad megközelíteni úgy, hogy a vezető elsőbbségadási kötelezettségének – a szükséghez képest megállással is – eleget tudjon tenni – olvasható az ugyeszseg.hu oldalon.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a járművezető ellen a Balassagyarmati Járásbíróságon, melyben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés és járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett a nyomozás során felmerült 165 460 forint bűnügyi költség vádlott által történő megfizettetésére is.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×