eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az orosz-ukrán háború elől menekülő emberek Budapesten, a Keleti pályaudvaron 2022. március 7-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Új tranzitváró nyílik Budapesten a menekültek számára

Mint a Miniszterelnökség közölte, a kormány felkészült a jelenleginél is nagyobb menekülthullám kezelésére.

Tranzitvárót alakít ki a Fővárosi Védelmi Bizottság az Ukrajnából a háború elől menekülők számára a BOK "B" csarnokban március 21-től. A Miniszterelnökség közleményében azt írta, a kormány felkészült a jelenleginél is nagyobb menekülthullám kezelésére, ezért a Keleti Pályaudvar szomszédságában újabb nagyméretű tranzitváró megnyitásáról döntöttek, amelyben többek között olyan térítésmentes szolgáltatásokat biztosítanak, mint a meleg váróhelyiség, tolmácsszolgáltatás, baba-mama és gyereksarok, illemhelyek, orvosi ellátás, telefontöltési lehetőség, internetelérés.

Az elhelyezést igénylő személyek részére a szállás szervezésében is segítséget nyújtanak, valamint menedékes státusszal, tartózkodási engedéllyel kapcsolatos idegenrendészeti ügyintézésre is lesz lehetőség. A csarnokban helyet kapnak a segélyszervezetek munkatársai is, akik az étel-italból, tisztálkodó szerekből, pelenkából, stb. álló adományokat adják át a rászorulók részére.

Közölték, a menekültek közlekedését is segítik. Kihelyezett MÁV nemzetközi jegypénztár nyílik a váróban, a továbbutazók számára pedig biztosítják az eljutást a Keleti és Nyugati pályaudvarokra, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre - írták a közleményben.

(A nyitóképen: Az orosz-ukrán háború elől menekülő emberek Budapesten, a Keleti pályaudvaron 2022. március 7-én.)

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×