eur:
389.51
usd:
361.8
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek átadásán az Országház kupolacsarnokában 2021. augusztus 20-án. A koronavírus-járvány miatt az állami kitüntetéseket idén március 15., az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója helyett az államalapítás ünnepén adják át.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Két új meghatalmazott minisztert nevezett ki Áder János

Gyöngyös Zsófia és Gróf István kapta a diplomáciai rangot.

Március 17-én megjelent a Magyar Közlöny legújabb száma, mely többek közt két új rendkívüli követ és meghatalmazott miniszter kinevezését tartalmazza – írja az Index.

A köztársasági elnök határozata szerint rendkívüli követté és meghatalmazott miniszterré nevezték ki Gyöngyös Zsófiát és Gróf Istvánt. A külgazdasági és külügyminiszter előterjesztését Áder János február 23-án írta alá, Szijjártó Péter ellenjegyzése március 1-jei dátummal szerepel.

A rendkívüli követ és meghatalmazott miniszter a diplomáciai rangok sorában a nagykövet után következik, általában az államfő mellett tölt be posztot, vagy olyan diplomaták kapják, akik nem viselnek nagyköveti rangot, beosztottként dolgoznak, de a pályafutásuk alapján jogosultak lennének nagyköveti címre is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Nyeregben érzi magát Putyin, baljós árnyak gyülekeznek Sojgu felett – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Avril Haines, az amerikai Nemzeti Hírszerzés igazgatója a Szenátus katonai bizottságánál tartott meghallgatásán azt mondta, Vlagyimir Putyin úgy látja, a hazai és a nemzetközi fejlemények neki kedveznek, ezért folytatni fogja egyre agresszívabb taktikáját Ukrajnában, a háború azonban még egy jó ideig nem ér véget. A Szergej Sojgu helyettese körül kirobbant korrupciós ügy a Politico szerint arra utalhat, hogy az orosz védelmi miniszter sem érezheti biztonságban pozícióját.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×