eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz

Átadták a Példakép - Példaképp Díjakat

Tíz kitüntetett vehette át az ÉrtékVagy! program részeként meghirdetett Példakép - Példaképp Díjakat pénteken.

A díjat olyan szemléletformáló, másokkal együttműködni tudó szervezetek, cégek vagy személyek kaphatják meg, amelyek, illetve akik a szociális területhez kapcsolódó ügyeket mozdítják előre.

Az elismeréseket Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára és Gór Csaba, a Fidesz választókerületi elnöke, Budapest 4. számú választókerület fideszes képviselőjelöltje adta át.

Fülöp Attila köszöntőjében az elmúlt kormányzati ciklusok céljának nevezte a gondoskodáspolitika kinyitását. Szociális és gyermekvédelmi kiadásokra 2010-hez képest idén három és félszer több forrás, 1139 milliárd forint jut - közölte.

A közösség- és szolidaritásvállalás mindannyiunk feladata, ebben az államnak, az önkormányzatoknak, a civil szervezeteknek, az egyházaknak és a magánszemélyeknek is szerepük van, azért, hogy azokat, "akik bajokkal küszködnek, minél jobb élethelyzetbe tudjuk hozni" - mondta.

Hozzátette: a két éve indított ÉrtékVagy! elnevezésű kormányzati kezdeményezés célja, hogy összegyűjtse azokat, akik a gondoskodáspolitika területén tenni szeretnének, a díj ezen a területen dolgozóknak bátorítást, "plusz erőt" jelent.

Az ukrajnai háborúról szólva azt mondta, hogy a Híd Kárpátaljáért segélyprogram példátlan összefogást eredményezett. Nagy erőt jelent a hatóságok munkája mellett a civil szervezetek és a jólelkű magyarok menekülteknek nyújtott segítsége - tette hozzá.

Gór Csaba a díjazottaknak és a jelölteknek is gratulálva kiemelte, hogy olyan embereket tüntettek ki, akik valamennyien értéket képviselnek, értékeket adnak át közösségüknek és - mint mondta - mindannyiunknak követendő példát mutatnak.

A kormánypárti képviselőjelölt a többi között Böjte Csaba ferences rendi szerzetest, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítóját idézve úgy fogalmazott: "a szeretet nem jutalom, nem annak kell adni, aki megérdemli, hanem annak, akinek szüksége van rá".

Az elismerést Tóth Erzsébet, a Bélapátfalvai Idősek Otthona és Támogatott Lakhatás intézményvezetője, valamint Buzás Lajos, a Bihari Állami Gondozottak Egyesületének elnöke, Disznós Zoltán, a Divinus Befektetési Alapkezelő Zrt. tulajdonosa, Toponári Gábor, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének ügyvető elnöke, Bartokos Tamás, az Imre Sándor Szeretetszínház Vonyarcvashegy művészeti vezetője, Ambrus Zsolt, a Lakiteleki Auti Alapítvány kuratóriumi elnöke, továbbá Zalabai Péterné, a Motiváció Alapítvány alapítója, fejlesztési vezetője, Farkas Richárd, az őriszentpéteri Pajta Bisztró séfje, a SVÉT Egyesület tagja, illetve Horváthné Somogyi Ildikó, a Veszprém Megyei ÉFOÉSZ Közhasznú Egyesület, Életlehetőség Nonprofit Kft. elnöke, az ÉFOÉSZ országos alelnöke és Halász Norbert, a Zip Brewhouse Kft. ügyvezető igazgatója vehette át.

A díjat a több száz fogyatékkal élő embert gondozó Lámpás 92 Közhasznú Alapítvány művészei tervezték.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cápatámadás a Balatonban? – szakértők a mesterséges intelligencia különös világáról
aréna

Cápatámadás a Balatonban? – szakértők a mesterséges intelligencia különös világáról

A polgár akkor fogja a mesterséges intelligenciát befogadni, amikor nagyon jól körülhatárolt területeken életjobbító faktorként érzékeli – vélekedett a mesterséges intelligencia jövőbeni hasznosításáról Rab Árpád digitáliskultúra-szakértő, jövőkutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa és Tilesch György nemzetközi mesterségesintelligencia-szakértő, a PHI Institute alapító elnöke, a Neumann Társaság MI-nagykövete az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol szó esett az új technológia veszélyeiről, a korlátairól és a hasznairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Egyre feszültebb a viszony Ukrajna és fontos szövetségese között - Háborús híreink vasárnap

Egyre feszültebb a viszony Ukrajna és fontos szövetségese között - Háborús híreink vasárnap

Az Ukrajna által javasolt béketerv, valamint a fekete-tengeri gabona-egyezmény felélesztésére irányuló legújabb ENSZ-javaslatok "nem reálisak" - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter; Volodimir Zelenszkij közben szombaton lengyelországi látogatása során kitüntetéseket adott át két lengyel önkéntesnek, de nem találkozott hivatalos személyekkel a Kijev és Varsó között a gabonaimport miatt feszült viszony közepette. A fronton közben tovább folynak a harcok, Ukrajna arról számolt be, hogy áttörték az orosz védelmi vonalakat az ország déli részén fekvő Zaporizzsja térségében. Kilenc ember meghalt és 16 megsebesült, köztük két tábornok, az ukrán katonai hírszerzés vezetője szerint egy ukrán légicsapásban, amely Oroszország fekete-tengeri haditengerészeti parancsnokságát érte a Krímnél. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×