eur:
390.49
usd:
364.17
bux:
68279.06
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Facebook/Fürjes Balázs

Újabb mérföldkő a Városmajor megújításában

Izgalmasnak nevezte a beérkezett 14 tájépítész pályaművet.

A kormányzati Budapest Fejlesztési Központtal egy nyílt, tájépítészeti tervpályázatot írtak ki a Városmajor megújítására az év elején. A cél, hogy egy zöldebb, rendezettebb és családbarátabb park jöjjön létre Buda szívében több és jobb minőségű zöldfelülettel, kényelmes utcabútorokkal, öltözővel felszerelt sportpályákkal, tágas kutyafuttatóval és több korosztály számára alkalmas játszótérrel.

Szerda délután Buda ikonikus épületében, a Lóvasúton bontották fel a határidőre beérkezett 14 pályaművet. Mint Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a Facebookon közölte, ellenzéki és kormánypárti delegáltak, a kerületi önkormányzat és az érintett civilszervezetek képviselői, a tájépítészszakma legjobbjai egyaránt részt vesznek a bíráló bizottság munkájában. Megjegyezte, a politikai viták ellenére a főváros delegáltjai is részt vettek a korábbi bejárásokon, és együttműködnek civil szervezetekkel: Unger Zsuzsa a Városmajori Parkbarátok Egyesületének képviseletében, Puskás Peti - apuskaspeti énekes a Woodapest faültető egyesület alapítójaként vesz részt a Városmajor megújításában.

A győztes tájépítészeti terv kiválasztásáról azt írta, március második felében két alkalommal is összeül majd a bírálóbizottság. A döntést anonim módon hozzák meg, csak a pályázatok rangsorolása után derül ki, hogy melyik pályamű mögött ki áll.

A nyilvános eredményhirdetésre március 29-én kerül sor.

(Nyitókép: a városmajori közpark térképe)

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×