eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: MÁV

Újabb vonalakon elérhető az IC+ prémium fülkéje - bezárult a kör

Budapest, Győr és Szombathely között is menetrendi forgalomba kerültek.

Február 28-tól napi négy járatban közlekedik 1. és prémium osztályú IC+ kocsi, a többek között Tatabányát, Komáromot és Győrt is érintő, Budapestet Szombathellyel összekötő vasútvonalon - jelentette be a MÁV.

A Keleti pályaudvarról 6:15-kor induló Borostyánkő InterCity és a 14:15-kor induló Alpokalja IC, valamint a Szombathelyről 11:10-kor induló Dráva IC és 19:10-kor induló Claudius IC járatokban találkozhatnak az utasok az új járművel. A kocsi 1. osztályú termes és fülkés helyeire 1. osztályú menetjegyet- és pót- és helyjegyet kell váltani. A prémium fülkét a próbaüzem ideje alatt a vonat utasai menetközben kipróbálhatják.

Az új IC+ kocsiban bisztrószaksz is üzemel (MÁV)
Az új IC+ kocsiban bisztrószaksz is üzemel (MÁV)

A vasúttársaság kormányzati támogatással valósítja meg a saját fejlesztésű, XXI. századi igényeket kielégítő IC+ kocsik gyártását célzó programját, amely a járműállomány fiatalítását, minőségi cseréjét szolgálja a belföldi és nemzetközi távolsági forgalomban. A 2019-ben megrendelt – Szolnokon gyártott – hetven darabos IC+ flottában már elkészült és közlekedik a 35 akadálymentesített, többcélú másodosztályú kocsi is.

Októberben állt forgalomba először 1. és prémium osztályú kocsi a – Budapestet Miskolccal, Nyíregyházával, Debrecennel és Szolnokkal összekötő – kör-IC járatokban, a december 12-ei menetrendváltástól pedig már napi 20 vonatban, így

már valamennyi kör-IC-ben

lehet utazni ezzel az új, emeltszintű szolgáltatást nyújtó járművel. Az 1. osztályú bisztrószakaszos kocsikból szintén 35 készül, ezeket is Szolnokon gyártják.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×