eur:
389.73
usd:
364.18
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Csöbör Katalinnal, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével közösen tartott sajtótájékoztatón Miskolc avasi lakótelepén 2022. február 11-én. Gulyás Gergely bejelentette, hogy lecserélik a szemétlerakókat Miskolc avasi városrészében. A kormány által 200 millió forinttal támogatott fejlesztés eredményeként lehetővé válik a szemét szelektív gyűjtése és tisztább lesz a környék.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Gulyás Gergely: ma is meg kell nevezni a bűnösöket

A kommunizmus áldozatainak emléknapján tartott megemlékezésen beszélt pénteken Nyíregyházán.

Ahhoz, hogy leszámoljunk a XX. század démonaival, ma is fennálló és elodázhatatlan kötelességünk, hogy megnevezzük a bűnösöket és feltárjuk az igazságot - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kommunizmus áldozatainak emléknapján tartott megemlékezésen pénteken Nyíregyházán.

Gulyás Gergely a belvárosban kialakított emlékhelyen arról beszélt, néven kell nevezni a Terror Háza hóhérait, a munkatáborok vezetőit, "az Istent és embert nem ismerő, körömletépő kommunista keretlegényeket", akik az egyes ember méltóságának semmibe vételén keresztül a nemzet gerincét akarták megtörni.

Csak így tudunk egységesen szembenézni a múlttal és egy tisztább jövőt kínálni utánunk a jövőnek - hangoztatta a miniszter.

A megemlékezésen Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta, kötelességünk a kommunizmus áldozatai nevében beszélnünk, "kinyitnunk a szánkat" és elmondani mindenkinek, a kommunizmus egy álságos, hazug, kegyetlen és embertelen ideológia.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök ezekben a percekben tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×