eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az átjelentkezéssel szavazók, illetve a külképviseleten szavazók borítékjait bekeverik a választás estéjén fel nem bontott urnákba, és így számlálja meg a voksokat a szavazatszámláló bizottság a főváros 5. számú egyéni választókerületében, a VII. kerületi polgármesteri hivatalban 2018. április 14-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Fontos információk a szavazatszámlálóknak

A Nemzeti Választási Iroda kézikönyvvel segít.

Megjelentek a valasztas.hu oldalon a szavazatszámláló bizottságok (szszb) részére készített kiadványok, a Nemzeti Választási Iroda arra kéri a jelölőszervezeteket, hogy a kiadványban foglaltak képezzék részét a delegált tagok számára adott oktatási anyagnak.

Az NVI közleményében azt írta, az általános választásokat megelőző korábbi gyakorlathoz híven most is megjelentette honlapján a szavazatszámláló bizottságok feladatait részletesen tartalmazó kézikönyveit, és erről az idei választásokon induló jelölőszervezeteket elektronikus levél útján is tájékoztatta.

Az NVI arra kéri a jelölőszervezeteket, hogy a kiadványban foglaltak "képezzék részét a delegált tagok számára adott oktatási anyagnak", hiszen a közérthető és folyamatábrákkal illusztrált kiadványnak valamennyi szavazatszámláló bizottsági tag címzettje.

A kézikönyvek részletesen ismertetik a szavazatszámláló bizottság működését, a szavazás menetét, a mozgóurnás szavazás és a szavazatszámlálás módját.

Rendhagyó módon - tekintettel a koronavírus-járványra - a kézikönyv bizonyos vírusvédelmi intézkedésekre is kitér - tették hozzá.

A kiadványok a www.valasztas.hu oldalon tölthetők le.

Az NVI közölte azt is, a honlapon három szszb-füzet is megjelent. Külön kiadványban olvashatók a normál szavazókörök, az átjelentkezéssel szavazók számára kijelölt szavazókörök és az átjelentkezéssel és külképviseleten leadott szavazatok megszámlálására kijelölt szavazókörök szavazatszámláló bizottságainak szóló információk.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×