eur:
393.87
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kiss Viktor egyetemista üti be a használathoz szükséges, SMS-ben kapott kódot egy kerékpáron a Mol BuBi (Budapest Bicikli) kerékpárdokkolójánál a belvárosi Erzsébet téren 2014. augusztus 1-jén. Zajlik a közösségi kerékpáros rendszer nyilvános próbaüzeme.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

E-bringákkal indul újra a "BuBi" Kaposváron

Ehhez felzárkózva a kerékpárút-hálózat is bővül.

Bővül a kerékpárút-hálózat és elindul az új "közbringarendszer" idén Kaposváron, a beruházásra 905 millió forintot költenek - mondta a város polgármestere csütörtökön a somogyi megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón.

Szita Károly (Fidesz-KDNP) közölte, a város 32 kilométernyi kerékpárútjához 2022-ben további 14 kilométer épül, ennek köszönhetően több iparterülethez, valamint egyebek mellett a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kaposvári campusához is biztonságosabban és kényelmesebben lehet majd eljutni biciklivel.

Kiemelte, a településen korábban működő, Kaposvári tekergő névre keresztelt, 4 állomásos közösségi kerékpáros közlekedési rendszer 18 dokkolóállomással indul újra, ehhez a nyárra

170 elektromos rásegítésű kerékpárt

vásárolnak, a járművek színére a kaposváriak szavazhatnak a kaposvardont.hu oldalon.

A beruházás azt a célt szolgálja, hogy a kaposváriak egészségesebbek legyenek - hangsúlyozta Szita Károly, hozzátéve: ennek jegyében újabb futókörök, tornaparkok is épülnek idén a somogyi megyeszékhelyen.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×