eur:
387.87
usd:
359.88
bux:
69340.84
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma
Nyitókép: Forrás: Facebook

Utcára megy az ellenzék

Indul az ajánlásgyűjtés szombaton az április 3-i országgyűlési választásokra.

Országgyűlési képviselőjelöltjeik támogatását kérték pénteki online sajtótájékoztatójukon ellenzéki pártok a választópolgároktól az április 3-ai országgyűlési választás és országos népszavazás szombaton kezdődő kampánya és az ajánlásgyűjtés kezdete előtt.

A Jobbik, a DK, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd képviselői azt kérik a választópolgároktól: aláírásukkal is támogassák az ellenzék jelöltjeit, "hogy legyen Magyarország mindannyiunké".

Ilyés Márton, a Momentum alelnöke közölte, az a céljuk, hogy már szombat estére összegyűjtsék a szükséges számú ajánlásokat.

Szerinte nem véletlen, hogy a Fidesz "minden idők legostobább kampányával" próbálja meg elvenni az emberek hitét a politikától. Hozzátette: az ellenzék vissza akarja adni ezt a hitet, ugyanis azt gondolja, hogy a választásoknak ünnepnek kell lennie.

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke azt mondta, az ellenzéki pártok ott lesznek mindenhol az országban és újra meg fogják mutatni az erejüket. Jelezte, április 3-áig folyamatosan kint lesznek az utcán, hogy hitet és reményt adjanak az embereknek, szembe szállva a kormányzati propagandagépezettel. Megmutatják, hogy nem kell félni és többen vannak a kormányváltást akarók.

Közölte, a fiatalok és a nők között kell növelni a szavazási kedvet; a Fidesznek nincs, az ellenzéki pártoknak van tartaléka.

Kocsis-Cake Olívio, a Párbeszéd pártigazgatója, frakcióvezető-helyettese kijelentette: az ellenzék egységesebb és erősebb, mint valaha. Ezt bizonyítja az előválasztás és a népszavazási kezdeményezések sikere az elmúlt fél évben - mondta.

Elmondta, hiába lejt a pálya a Fidesznek, hiába fog mindent megtenni a nagyobbik kormánypárt, hogy az ellenzék ne legyen sikeres, az ellenzéki pártok sikeresek lesznek, ez a választókon múlik. A magyar választóknak elegük van a korrupcióból, a csalásból, a lopásból és a hazugságból - tette hozzá.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint az április 3-ai választás egy hatalmas népszavazás is lesz. Az emberek tudják, hogy ha Orbán Viktor miniszterelnököt választják, akkor az 500 milliárd forintos adósságot választják Magyarországnak a kínai elitegyetem megépítésével - közölte az ellenzéki népszavazási kezdeményezésre utalva.

Hozzátette: az emberek tudják, hogy Orbán Viktorral együtt jár, hogy az álláskeresési járadék folyósítási időtartama nem változik. Közölte, az emberek azt is tudják, hogy a kormányfő ki akarja vezetni az országot az EU-ból, hogy Orbán Viktorral együtt jár Putyin és az állandó háborúskodás is.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke vitatta azt a korábbi miniszterelnöki állítását, hogy az elmúlt évtized az egyik legsikeresebb volt Magyarország történelmében. Kifejtette: az infláció 15 éves csúcson van, az oktatás és az egészségügy romokban, az államadósság ugyanúgy a GDP 80 százaléka felett van, mint 2010-ben és az egy főre jutó GDP-t nézve az EU-ban Magyarország ugyanúgy a 23. helyen állt 2019-ben, ahogy 2010-ben is. Egy lépést nem tudtunk előre menni - hangoztatta.

Varju László, a DK alelnöke, országgyűlési képviselője azt mondta, az országnak elege van a fideszes kiváltságosokból, az Orbán családból, senki sem azért dolgozik, hogy ők legyenek gazdagabbak.

Szerinte az orbáni korrupció mára Magyarország teljes jogú uniós tagságát veszélyezteti. Mikor lesz magyar euró? Mikor lesz európai minimálbér? Hogyan lesz korszerű oktatás, egészségügy? - sorolta kérdéseit.

Címlapról ajánljuk
Ausztria kiengedte a szellemet a palackból: küszöbön a 41 órás munkahét?

Ausztria kiengedte a szellemet a palackból: küszöbön a 41 órás munkahét?

Nagy port kavart a közelmúltban Ausztriában a gazdaság különböző területeiről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványa , hogy a munkaidő sokak által sürgetett csökkentése helyett inkább növeljék a heti munkaidőt, mégpedig 41 órára. A javaslatot közvetve felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×