eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Védőfelszerelést viselő orvosok a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja, a Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek ellátására kialakított intenzív osztályán 2021. december 15-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Jakab Ferenc már a hatodik hullámról beszélt

A virológus professzor szerint hamarosan vége a koronavírus-járvány ötödik hullámának.

Jakab Ferenc virológus az ATV Híradónak azt mondta, arra számít, hamarosan lecseng az ötödik hullám, és egyelőre bizonytalan, hogy ősszel lesz-e újabb.

„A hatodik hullám szintén nem megjósolható. Úgy gondolom, hogy egy jól átvészelhető nyugodt tavaszi és nyári periódus után,

a következő őszi és téli szezonban látjuk majd meg, hogy visszatér-e a vírus, milyen intenzitással, milyen variánssal és milyen esetszámokkal”

– fejtette ki.

A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában működő virológiai laboratórium vezetője kiemelte: addig is, bármennyire is enyhék az omikron klinikai tünetei a járványügyi intézkedéseket fenn kell tartani

Rusvai Miklós víruskutató arról beszélt, akkor lehet fellélegezni, ha a kórházban ápoltak száma is csökkeni fog. A szakember egészen nyárig magasabb járványadatokra számít.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×