eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Nem csak hatalmas új campust kap a MATE

Hanem egy interaktív látogatóközpontot is.

Megjelent az uniós közbeszerzési közlönyben, a TED-en a gödöllői Szent István Campus tervezési szolgáltatásaira vonatkozó közbeszerzés, amit a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány tett közzé. A beruházásban a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) részére új campus, egész pontosan az agrár-, illetve kapcsolódó tudományokkal foglalkozó, kiemelkedő oktatási színvonalú felsőoktatási centrum, innovációs tudásközpont épül - írta meg a magyarepitok.hu.

Az új létesítménynek 10 ezer fő hallgató kiszolgálására kell alkalmasnak lennie, ugyanakkor a tervezés során a hallgatói létszámhoz képest 20 százalékos bővítési opcióval kell kalkulálni.

Lesz az új létesítményben az oktatási helyszíneken, valamint a kollégiumi szálláshelyeken kívül labor, könyvtár és rendezvényközpont, valamint egy interaktív látogatóközpont is.

A tervezőnek úgy kell kalkulálnia, hogy a létesítmény több ütemben is megvalósítható legyen, az egységek önállóan is üzemeltethetőek legyenek.

A projekt összesen 83 587 négyzetméternyi épületet foglal magába, amiből oktatási épület(ek) összesen 37 049 négyzetméteren épülnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×