eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Farmer hand holding young plant. Top view. Banner. New life, eco, sustainable living, zero waste, plastic free, earth day, investment concept. Gospel spreading. Nurturing baby plant, protect nature.
Nyitókép: jchizhe/Getty Images

Most bármelyik vállalkozás folyamodhat Zöld minősítésért

Mindössze bizonyítani kell hozzá a környezettudatosság iránti elköteleződést.

Ingyenesen és egyszerűen, online jelentkezhetnek a Zöld minősítés díjért belföldi szolgáltatók és vállalkozások - jelentette be a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) és a Zöld Követ Egyesület elnöke a minősítést bemutató budapesti konferencián csütörtökön.

Király Nóra közölte, hogy a minősítés elnyeréséhez mindössze bizonyítani kell a környezettudatosság iránti elköteleződést.

A jelentkezőknek a zoldminosites.hu oldalon regisztrálniuk kell,

és az ott található kérdőívet kitöltve elérni a díj elnyeréséhez szükséges pontszámot. A Zöld minősítés létrehozásával a Ficsak és a Zöld Követ Egyesület a környezet iránti elkötelezettséget akarja ösztönözni - tette hozzá.

A környezettudatosság jelentőségét emelték ki az eseményen az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) előadói is. Botos Barbara klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy az elmúlt 4 évben számos stratégia és cselekvési terv született ennek érdekében, a klímavédelmi törvénnyel pedig a káros kibocsátások drasztikus csökkentését vállalta Magyarország.

A gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár a zöld átállás kihívásaira figyelmeztetett, és megjegyezte, hogy sok vállalkozásnak emiatt szüksége lesz segítségre. Dobos Balázs ugyanakkor úgy vélte, hogy a kedvezőtlen előrejelzéseket az idő nem mindig igazolja, hiszen például a robotizáció a korábbi félelmekkel szemben nem csökkenti a munkaerőigényt, hanem munkahelyeket teremt.

A Ficsak kezdeményezését a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) alelnöke is méltatta; Zsabka Zsolt a kisvállalkozásokat nevezte a legfontosabb célcsoportnak, mivel azoknak nehezebb környezetvédelmi stratégiákat hirdetniük. A kamara azzal tud segíteni, hogy népszerűsíti a díjat a fővárosi cégek körében, így közülük

várhatóan több ezren kaphatják meg rövid időn belül a Zöld minősítést

- tette hozzá.

A Zöld minősítés díj honlapján olvasható bemutató szerint a környezettudatosságot támogató védjegyek exkluzív jelleggel működnek. Marketingköltésekre sok vállalkozásnak nincs kerete, a csatlakozók jogosulhatnak természetbeni támogatásra, és a szervezők később jogszabály-változtatással adókedvezményt is szeretnének kieszközölni - írták.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×