INFORÁDIÓ
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia

továbbtanulás

iskolaválasztás

középiskola

felelős szülők iskolája

A középiskolába felvételizőknek nyújtanak segítséget

A középiskolába felvételizőknek nyújtanak segítséget

Infostart

Az online programokra nemcsak diákokat, hanem szülőket, tanárokat is várnak.

A kialakult járványhelyzet miatt az általános iskolás 4. osztályos, 6. osztályos, 8. osztályos, végzős tanulók nem, vagy csak részben tudnak eljutni olyan tematikus pályaorientációs napokra, nyílt napokra és börzékre, ahol a továbbtanulásukról tájékozódhatnának. Ez megnehezíti nekik, a szüleiknek és a tanáraiknak, hogy meghatározzák, a diákok melyik középiskolába jelentkezzenek.

Ezen hiányt igyekszik pótolni a #hovatovább – Középiskolai Nyílt Napok, Börze és Expo, mely biztonságosan, a célcsoport számára hasznos információkat összesítve online jelentkezik. A főszervező Felelős Szülők Iskolája a felvételivel kapcsolatos döntéseket kívánja megkönnyíteni előadások, bemutatkozók formájában január végén és február elején.

Az idei friss előadások, beszélgetések mellett a tavalyi tartalmak is elérhetők lesznek az oldalon.

Január 22-én este Felvételi KIBESZÉLŐ – LIVE-val indul a közösségi médiában két hétig zajló esemény, melynek keretében Balatoni József – alias Jocó bácsi – az esemény szakmai házigazdája, pályaorientációs konzulens, Fülöp Bea, magyartanár, a Felelős Szülők Iskolája Tanár Klub szakmai vezetője és Meskóné Sütő Ágnes, a BKSZC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum matematika-informatika tanára közreműködésével értékelik, elemzik majd az aznap megírt matematika és magyar felvételik feladatait, és segítenek tervet készíteni a jövőre az írásbelik után.

Az online programokra diákokat, szülőket, tanárokat egyaránt várnak.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018