eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával töltött fecskendők a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet (DAEFI) Szent Anna utcai épületében 2021. október 21-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Kiadták a friss vakcinaadatokat

A kórházi oltópontokon továbbra is elérhető mind az öt, még rendelkezésre álló vakcina: Pfizer, Sinopharm, Moderna, AstraZeneca, és Janssen. A háziorvosoknál az általuk leadott igények szerint elérhetőek az egyes vakcinák.

Az eddig beérkezett összesen 28 millió adag vakcinából 15,5 millió adagot oltottak el eddig első, második és harmadik oltásra - olvasható a koronvirus.gov.hu oldalon megjelent összegzésben.

Magyarország az első uniós beszerzésben összesen 24 millió adag oltóanyagot rendelt, ebből 22 millió adag már megérkezett. Az első uniós vakcina beszerzés keretében 10,8 millió adag Pfizer vakcinát rendeltünk, amely 2021 november végére meg is érkezett. Ezt a felnőttek, valamint a 12-17 év közötti korosztály oltásához használják.

Az első uniós beszerzésen túl Magyarország tavaly ősszel újabb 2 millió adag gyermekek oltására alkalmas Pfizer vakcinát rendelt, amely két év alatt, 2022-ben és 2023-ban fog megérkezni. Az első gyermekvakcina-szállítmány 2021. december 13-án futott be, 138 ezer adagot tartalmazott (ez 69 ezer gyermek oltására elég). Januárban összesen 150 ezer vakcina érkezése várható: január 4-én 48 ezer adag érkezett, január 11-én ismét 48 ezer adag, január 18-án 54 ezer adag várható.

Orbán Viktor miniszterelnök 2021 decemberében jelentette be, hogy az Európai Bizottság az omikron vírusvariáns megjelenése miatt újabb közös uniós Pfizer vakcina beszerzést indít, amelyben Magyarország is részt vesz. Ebben a körben a kormány 9,5 millió adag Pfizert rendelt: 2022 második félévére újabb 3 millió adag, 2023-ra pedig 6,5 millió adag (ebből 1,5 millió adag gyermekek oltásához való).

A három beszerzésben tehát Magyarország összesen 22,3 millió Pfizer oltóanyagot rendelt.

Jelenleg is több mint 10 millió adag vakcina áll még rendelkezésre.

Alább az eddig érkezett vakcinák mennyisége típusokra bontva, a központi tájékoztató oldal szerint.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×