eur:
393.41
usd:
369.12
bux:
65658.46
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára a minisztériumban tartott sajtótájékoztatón 2021. február 2-án. Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával (SZTNH), hogy közösen támogassák az innovatív vállalkozások piacra jutását.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Schanda Tamás kiemelte a legfontosabb foglalkoztatási eredményeket

A magyar gazdaság és különösen a foglalkoztatás rekordokat dönt, a rendszerváltás óta nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a Facebookra feltöltött videójában.

Schanda Tamás hozzátette, az álláskeresők száma az elmúlt harminc évben csak 2019 végén volt alacsonyabb, 2010 óta pedig harmadára csökkent a munkanélküliség.

Közölte: nem hiába fogtak hozzá 12 éve a munkaalapú gazdaság és társadalom kiépítéséhez. "Tudtuk és tudjuk, hogy a magyar emberek nem segélyből, hanem munkából szeretnének megélni" – fogalmazott az államtitkár.

Kiemelte, hogy a hazai munkahelyeket a járványhelyzetben is megvédték, sőt újakat tudtak teremteni. A bértámogatásoktól az adócsökkentéseken át a beruházások ösztönzéséig számos eszközzel tettek azért, hogy aki szeretne, az dolgozhasson. A legtöbb új állás ráadásul a tartós versenyképességet megalapozó ágazatokban, például az informatikában és az építőiparban jött létre – mondta az államtitkár.

"A Gyurcsány-, Bajnai-féle baloldal programjában ma is ugyanaz a rossz, elhibázott gazdaságpolitika van, amivel 1 millió embert tettek munkanélkülivé és segélyen tartottak 100 ezreket" – jelentette ki Schanda Tamás.

Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra, "ne hagyjuk, hogy a baloldal veszélybe sodorja a munkahelyeket és a megélhetést" – fogalmazott az ITM államtitkára közösségi oldalán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×