eur:
388.83
usd:
360.17
bux:
68177.9
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A H5-ös HÉV szentendrei végállomása 2021. június 9-én. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak itt a H5-ös szentendrei HÉV-vonal és a végállomás megújulásáról. A tervek szerint 2026 elejére készül el az az új csomópont, amely magában foglalja a P+R parkolóházat, biciklitárolókat és közös rendszerbe fogja a HÉV- végállomást és a Volánbusz-pályaudvart. A kormány a szentendrei HÉV fejlesztését nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak minősítette, a döntés magában foglalja a H5-ös vonal és a szentendrei HÉV-végállomás felújítását.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Nagy könnyítés a HÉV-vel utazóknak

Már minden HÉV-bérlet megváltható a MÁV mobilalkalmazásával.

A MÁV mobilalkalmazással szerdától már elektronikus bérletet is lehet váltani az összes, a fővárost elhagyó HÉV-vonal - a H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV - Budapesten kívüli szakaszaira - közölte a MÁV-HÉV Zrt.

A bérletek ára és érvényessége megegyezik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénztárainál és az automatáknál váltható bérletekével. Az alkalmazásban a teljesárú és a kedvezményes bérletek is elérhetők, utóbbiakat az alkalmazás - a megfelelő kedvezményre jogosító okmány beállítása után - automatikusan felkínálja - olvasható a mavcsoport.hu oldalon megjelent közleményben.

A HÉV-bérleteket korábban a BKK értékesítési pontjain lehetett megvásárolni. A MÁV mobilalkalmazással bárhol, bármikor, sorban állás nélkül lehet elektronikus jegyet vagy bérletet váltani. Az alkalmazás használatához csupán egyszer kell regisztrálni, ezután a jegyek és bérletek néhány kattintással megválthatók.

A HÉV-állomásokat az alkalmazásban az állomásnév végén lévő H betű jelzi. Jegy- és bérletváltáskor a HÉV esetén is be kell állítani a kedvezményeket, illetve a Budapest-bérlet meglétét.

A HÉV-bérletekhez - az első bérletváltás előtt - bérletigazolványt kell létrehozni az alkalmazásban, amely tartalmazza a bérletet használó utas fényképét és adatait. A bérletről a bankkártyás fizetést követően elektronikus számla készül, melyet az alkalmazásban megadott e-mail-címre küld el a rendszer. Ez a számla elektronikus formában hiteles, és továbbítható a munkáltatónak (elszámolás céljából), papíralapú számla igénylésére nincs lehetőség - olvasható a közleményben.

Kiemelték, a MÁV mobilalkalmazás fontos jellemzője, hogy csupán a vásárláskor van szükség internetkapcsolatra, a megváltott jegyek és bérletek az első letöltés után ellenőrzéskor internetkapcsolat nélkül is bemutathatók.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×