eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Utas a 3-as metró Deák téri állomásán 2020. március 19-én. A koronavírus-járvány miatt jelentősen csökkent az utazók száma a közösségi közlekedés járatain.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Lassan halad a hármas metró kocsijainak a javítása

A BKV-nak becslése sincs arról, hogy ez mennyibe kerül, de „az intézkedési terv végrehajtása jól halad”.

Karácsony Gergely főpolgármester két éve rendelte meg a metrókocsik beszerzésének jogi, műszaki és gazdasági felülvizsgálatát, miután a BKV elismerte, hogy a „felújított” szerelvények padlólemezeit megette a rozsda. A főpolgármester akkor két hónapot adott a feladat elvégzésére, azonban ennyi idő alatt még a felülvizsgálatot végző céget sem sikerült kiválasztani. A jelentést végül a BME Viking Zrt. állította össze, azonban ezt is hónapokig javítgatták a felügyelőbizottság útmutatása szerint – idézi föl a Népszava.

A jelentést a napilap 2020 novemberében mutatta be, amiben a készítői azt írták, hogy az orosz konstrukció szerény megtakarítást eredményezett csupán ahhoz képest, mintha új járműveket szerzett volna be a BKV. A vizsgálatig 18 sorozathibára derült fény, melyek javításának tervét idén márciusban fogadták el.

A Népszava most rákérdezett, hogy hol tart most ez a terv, a BKV azonban csupán annyit írt, hogy

„az intézkedési terv végrehajtása jól halad.

A feladatok közel fele lezárult, a továbbiak egy részének végrehajtása a járművek ciklikus karbantartásának a keretében folyamatosan történik.” A lap szerint válaszukból csupán annyi derült ki, hogy a 222 darab érintett kocsiból kettőn végeztek el próbajavításokat, jelenleg pedig tíz kocsit javítanak. Ez kevesebb, mint a szerelvények 5 százaléka.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×