eur:
389.12
usd:
361.04
bux:
68088.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere az Ostrom 75 című kiállítás sajtótájékoztatóján az I. kerületi városházán 2020. február 7-én. Közös kiállítással emlékezik Budapest 1944-es ostromára az I., a II. és a XII. kerület önkormányzata. A tárlat február 8-tól 11-ig öt helyszínén, a Kapisztrán téren, az Ördögárok mellett az Akadémia Parknál, a Széll Kálmán téren, a Széna téren és a Városmajorban nyolcvan fényképen mutatja be az ostrom napjait.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Az I. kerület az Alkotmánybírósághoz fordul

A lakástörvény módosítását nehezményezi a polgármester.

Az I. kerületi önkormányzat az Alkotmánybírósághoz fordul a lakástörvény módosítása miatt - jelentette be a kerület polgármestere.

V. Naszályi Márta elmondta, hogy a törvénymódosítás értelmében a bérlők bizonyos feltételek mellett megvehetik a budavári önkormányzat tulajdonában lévő, világörökségi területen álló, műemléki bérlakásokat.

A Párbeszéd politikusa sérelmezte, hogy az elfogadott jogszabály szerint az önkormányzat nem tud teljes mértékben tulajdonosként részt venni ezekben az adásvételekben. Ha a bérlőnek nem felel meg az önkormányzat által ajánlott vételár, akkor panasszal élhet a kormányhivatalnál, ami saját kézbe vonja az eladást és maga határozza meg az árat - fejtette ki.

Azzal sem ért egyet - folytatta a polgármester -, hogy 35-50 százalék közötti áron kellene eladni a lakásokat azoknak a bérlőknek, akik kevesebb mint 25 éve, cserével jutottak az ingatlanhoz.

V. Naszályi Márta azt is felrótta, hogy az eladásból befolyó pénzt az önkormányzat csak lakás- és homlokzatfelújításra fordíthatja, abból nem vehet vagy építhet lakásokat, illetve nem használhatja fel ezt a bevételt uniós pályázatokhoz sem önrészként.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×