eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Scales of justice and Gavel on wooden table and Lawyer or Judge working with agreement in Courtroom, Justice and Law concept.
Nyitókép: Pattanaphong Khuankaew/Getty Images

Halálos tömegszerencsétlenséget okozott pótkocsis teherautójával

Az eset Celldömölk és Mersevát között történt.

Halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség egy férfi ellen, aki 2021. májusban szabálytalan előzésével két ember halálát okozta.

Fejes Péter megbízott Vas megyei főügyészhelyettes tudatta: a baleset Celldömölk és Mersevát között történt.

A vádlott az általa vezetett vontatóból és félpótkocsiból álló járműszerelvénnyel egy buszt próbált megelőzni. Amikor a busz mellé ért, észrevette, hogy szemből egy gépkocsi közeledik. A vádlott megpróbált visszatérni a busz mögé – közölte a főügyészhelyettes.

A személygépkocsi vezetője, hogy elkerülje az ütközést a teherautóval, balra kormányozta járművét, és nekiütközött a busznak, majd az autó az árokba csapódott. Vezetője és utasa meghalt. Az autóbusz szintén letért az útról, és az árokban oldalára dőlt. A rajta utazók közül hárman súlyosan, nyolcan pedig könnyebben megsérültek – tartalmazza a főügyészség közleménye.

A baleset azért következett be, mert a vádlott a megengedett legnagyobb sebességet átlépve úgy előzött, hogy annak nem voltak meg a feltételei.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×