eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

Alvó sofőr gázolt, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott – képek

A Kecskeméti Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztása és közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a sofőrrel szemben.

A vádirat szerint a kecskeméti férfi tavaly júniusban hajnalban, nappali látási viszonyok között és gyér forgalom mellett vezette személygépkocsiját Kecskeméten. Kialvatlansága miatt nem volt a jármű biztonságos vezetésére alkalmas állapotban, ezért elaludt, majd gépjárművének elejével nekiütközött az előtte, vele azonos irányban az úttest jobb szélén közlekedő, fényvisszaverő mellényt viselő kerékpárosnőnek.

Az ütközést követően a sértett a menetiránya szerinti jobb oldali vízelvezető árokba esett, míg a kerékpár az úttesttel párhuzamos járdára zuhant. A baleset következtében a nő 8 hét alatt gyógyuló, súlyos vállizom szakadást, valamint zúzódásos sérüléseket szenvedett – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A férfi annak ellenére, hogy az ütközést észlelte, a helyszínen nem állt meg, onnan anélkül távozott, hogy tőle elvárható segítséget nyújtott volna a súlyosan megsérült áldozatának. A balesetet észlelők a férfi járművét a helyszíntől mintegy 800 méterre megállították, ezt követően a vádlott visszatért a baleset helyszínére.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a KRESZ-szabályt, miszerint járművet az vezethet, aki a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van – teszik hozzá. A helyszín elhagyásával pedig azt, hogy a balesettel érintett jármű vezetője köteles a járművel azonnal megállni, a baleset folytán megsérült személy részére segítséget nyújtani, a balesetről a rendőrhatóságot értesíteni, továbbá a helyszínt csak a rendőrhatóság engedélyével hagyhatja el.

Az ügyészség a férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétsége mellett a segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő bűntettével is vádolja. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×