eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 2. szombat Lujza
Elderly 95 years old woman sitting miserably at the table at home and counting remaining coins from the pension in her wallet after paying the bills.
Nyitókép: kasto80/Getty Images

Több tényező fenyegeti a nyugdíjasokat

Megnézték, hol a legjobb nyugdíjasnak lenni. Magyarország a 33.

A Natixis Global Retirement Index elemzése szerint több kockázat fenyegeti a mai nyugdíjasok jólétét:

  • infláció
  • hozamkörnyezet
  • államadósság
  • egyéb aggodalmak, például a foglalkoztatottság, az egészségügy, a jövedelmi egyenlőség.

A Portfolio.hu által ismertetett tanulmány 44 országot rangsorol a nyugdíjasok jóléte és pénzügyi biztonsága alapján. Nyugdíjasnak Izlandon, Svájcban és Norvégiában a legjobb lenni a világon, az első három helyezett nem változott egy év alatt. Az első tízben Németország két helyet javított, Kanada két helyet rontott.

Magyarország a 33., ahogy tavaly is.

Az életszínvonalat négy kategória szerint vizsgálta az index: egészség, nyugdíjas pénzügyek, életminőség és anyagi jólét. Utóbbiban áll legjobban Magyarország, a 13.

Az egészségügyi alindexet Japán vezeti, a pénzügyi jólét vizsgálatánál Szingapúr, Svájc és Új-Zéland áll az élen. Az anyagi jólétben Izland, Norvégia és Hollandia dobogós, de a csehek és a szlovénok sem panaszkodhatnak. Az életminőség kategóriájában az északi államok és Svájc áll az élen.

Régió Észak-Amerika vezeti a listát, évek óta itt a legjobb nyugdíjasnak lenni a világon. Ezt követi Nyugat-Európa, Kelet-Európa és Közép-Ázsia, Latin-Amerika, majd az ázsiai és csendes-óceáni régió.

A tanulmány arra is kitér, hogy időzített nyugdíjbombán ül a világ, hiszen amellett, hogy egyre idősödik a világ népessége, egyre tovább is élnek az emberek.

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×