eur:
394.93
usd:
370.56
bux:
65090.71
2024. április 19. péntek Emma
Pósán László fideszes országgyűlési képviselő, Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester, Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora, Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány elnöke, Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja és György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára (b-j) a Debrecenben épülő nemzeti oltóanyaggyár alapkőletételén 2021. szeptember 5-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Letették a magyar oltóanyaggyár alapkövét Debrecenben – fotó

Palkovics László: a jövő év végén megindul a vakcinagyártás.

Jövő év végén megkezdődik a vakcinagyártás a debreceni nemzeti oltóanyaggyárban – erősítette meg az innovációs és technológiai miniszter vasárnap a helyszínen, amikor elhelyezték a leendő üzem alapkövét a Debreceni Egyetem innovációs parkjában.

Palkovics László azt mondta, évente több mint húszmillió, különböző technológiával készülő vakcinát gyártanak majd az üzemben.

A fejlesztés hazai oltóanyagból teszi tartósan lehetővé a biztonságos ellátást, hatékony és gazdaságos védekezést biztosít majd az esetleges későbbi világjárványok, lokális járványok ellen, miközben munkahelyeket is teremt – részletezte a beruházás előnyeit a miniszter.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×