eur:
393.14
usd:
366
bux:
66587.1
2024. április 26. péntek Ervin
Magyar és angol nyelvű igazolását mutatja egy férfi, miután beoltották az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina második adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. június 21-én.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Keddi járványadatok: 54 új regisztrált fertőzött, 4 halálos áldozat

Csökken az aktív koronavírus-fertőzöttek száma, de még közel 42 ezren vannak olyanok, akiket betegként tartanak nyilván.

Összesen 54 új fertőzöttet igazoltak a tájékoztató oldalon megjelent adatok szerint, ezzel a járvány kezdete óta összesen 807 684 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Régóta ne láttunk ilyen alacsony adatot, legutóbb múlt kedden volt hasonló (10 elhunyt / 57 új fertőzött).

  • Elhunyt 4 beteg, így az elhunytak száma 29 963 főre emelkedett.
  • A gyógyultak száma már 735 937 fő.
  • Az aktív fertőzöttek száma 41 784 főre csökkent
  • Kórházban 281 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen.
  • Hatósági házi karanténban 3866-an vannak, a mintavételek száma 6 062 806-ra nőtt.

A beoltottak száma 5 421 230 fő, közülük 4 555 029 fő már a második oltását is megkapta.

Oltásra jelentkezés: az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Hasznos linkek

Oltási regisztráció: https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra

A vakcina-regisztráció lekérdezésének elérhetősége: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/

Oltásfoglalás: https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas

Probléma a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban: bejelenthető a magyarorszag.hu-n az Ügyfélkapun keresztül, vagy személyesen egy kormányablakban.

A védettségi igazolást tartalmazó, egyelőre tesztüzemben működő, de már - ingyenesen - használható alkalmazásról itt írtunk bővebben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×