eur:
389.51
usd:
363.12
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Vérlovag motoron
Nyitókép: Forrás: YouTube (Vérlovagok - Blood Bikes Hungary)

Ilyen belülről, ahogy robogón átszeli a budai csúcsforgalmat a Vérlovag

A Margit Kórházból vitt vérmintát az Országos Vérellátóba a Vérlovag. Nagy volt a forgalom, de együttműködő autósokkal találkozott.

A M1-M7-es közös bevezetője mellől indulunk egy kora nyári hétköznap késő délutánján. Egy 400-as BMW-robogón suhan a Vérlovag északnak Óbuda felé, a Margit Kórházhoz, de mint a videóból kiderül, ezen a terepen nem is a magas végsebesség a legfontosabb, hanem hogy folyamatosan haladni tudjon, ebben az a kulcs, hogy minél kisebb résen át tudjon férni, ehhez pedig ideális társ ez a járgány.

Nyolcvan valamennyinél nem is megy gyorsabban. Egészen lelassítania csak párszor kell, pedig a Széll Kálmán tér közelében tényleg óriási a forgalom. Hamar átvág rajta, a Margit utcánál megkülönböztető jelzést használó autó jön szembe, az jön ki hamarabb, majd a Vérlovag behajt az egyirányú utcába menetiránnyal szembe.

A Bécsi úton egy nagyobb esemény történik, a Katinyi Mártírok Parkjához közeledve a szembe jövő sávban előzi a villamost. Vészhelyzet itt sem alakul ki, marad a villamossínen – persze már a jobb oldalon –, ott jobb az útminőség, és pillanatokkal később már a Margit Kórházban parkol le. Nagyjából tíz perc volt a menet.

Közben az is kiderül, hogy ez a menet most nem azonnali életmentésről szól. Vérmintát visznek a kórházból a vérellátóba vizsgálatra. A Vérlovag tájékoztatása szerint ezt tervezett műtét, mondjuk császármetszés esetén szokták kérni, ilyenkor jellemzően van pár óra az operációig.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×