eur:
394.44
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Deák Bettina asszisztens előkészíti a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. május 9-én.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Több az új fertőzött, de kevesebb a halálos áldozat

Már több mint 5,1 millió ember kapta meg az oltást,

465 új fertőzöttet azonosítottak - tegnap valamivel kevesebbet, 448-at -, ezzel a járvány kezdete óta összesen 804 032 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 27 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 709 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 692 248 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 82 075 főre csökkent.

1024 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 114-en vannak lélegeztetőgépen.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 120 109 fő, közülük 3 539 868 fő már a második oltását is megkapta. A regisztráltak száma 5 millió 214 ezer fő és 90%-uk már meg is kapta az oltást.

A koronavirus.gov.hu oldalon megjelent közlemény megerősíti: SMS-ben is kérik az oltás felvételére azokat, akik ezt még nem tették meg.

Hangsúlyozzák, hogy

Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos.

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Jelenleg Pfizer, Sinopharm, korlátozott mennyiségben még Szputnyik és egyes oltópontokon Moderna oltás is foglalható.

Az oltást igazoló alkalmazás mobiltelefonra ingyenes letölthető, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltására.

A közlemény kiemeli, hogy a május 30-i gyermeknapi zenés-táncos rendezvényeken a védettségi igazolvánnyal rendelkező szülők, felnőttek és a velük lévő 18 év alatti gyerekek, fiatalok vehetnek részt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×