eur:
393.03
usd:
366.11
bux:
66841.8
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Infostart

Brüsszeli állásfoglalást kér a magyar vakcinaigazolványról a DK

Rónai Sándor szerint mindenhol nem fogják elfogadni a magyar kártyát.

Az Európai Bizottság állásfoglalását kéri a Demokratikus koalíció arról, hogyan utazhatnak azon országok polgárai, akiknek a kormánya titkolja, milyen vakcinát kaptak - erről Rónai Sándor, a párt európai parlamenti képviselője beszélt szombati online sajtótájékoztatóján.

Rónai Sándor úgy fogalmazott: az Orbán-kormány a koronavírus kapcsán újra cserben hagyta a magyarokat. Orbán Viktor azt ígérte, hogy a magyarokat semmilyen hátrány nem éri majd, ha utazni, nyaralni, munkát vállalni szeretnének a világ, első sorban az Európai Unió országaiban - és ezt a kínai és az orosz vakcina esetében is zavartalanul megtehetik - mondta a szocialista politikus.

Szerinte most már látható, hogy baj van, a kormány hiába köt egyéni alkukat némely országokkal, mindenhová nem lesz érvényes a magyar oltási igazolvány. Ennek egyik oka, hogy az Orbán-kormány által kiadott kártyáról nem olvasható le, hogy az illető milyen oltást kapott - mondta.

Arról beszélt, hogy sokakat visszafordítottak a határon, vagy azonnali teszteket kértek tőlük, hogy beléphessenek, így a nyaralás vagy a munkába állás rögtön azzal kezdődött nekik, tízezrekért tesztet kellett csináltatniuk.

Emlékeztetett: pártja már korábban is kérte, hogy a kormány tegye ingyenessé "a korábban rútul átvert magyarok" számára a tesztelést.

Rónai Sándor felszólította a kormányt, haladéktalanul gondoskodjon arról, hogy "minden magyar olyan oltást kapjon, amely lehetővé teszi, hogy élhessen az utazás, a munkavállalás, és minden uniós polgárnak járó jogával".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartja közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntenek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósít.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×