INFORÁDIÓ
2022. október 1. szombat
Malvin

ellenzéki előválasztás

választás 2022

előválasztás

ellenzék

civil választási bizottság

Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke (k) ismerteti a főpolgármester-jelölti előválasztás eredményét a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSZ) budapesti székházában 2019. június 26-án. Mellette a győztes Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje (j) és a harmadik helyen végzett Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum jelöltje (b).

Országos előválasztási bizottságot hívott életre az ellenzék

Infostart / MTI

A szervezet számít a 2019-es önkormányzati választásokon az előválasztások megszervezésében és lebonyolításában jelentős szerepet vállaló civil választási bizottságra.

Országos előválasztási bizottságot hoztak létre az ellenzéki együttműködésben részt vevő hat párt – Demokratikus Koalíció, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd – delegáltjaiból.

A szövetséget kötött ellenzéki pártok elnökei úgy döntöttek, 2021-ben országos előválasztást szerveznek, csütörtökön pedig a pártok delegáltjaiból megalakult az országos előválasztási bizottság (oevb) – írták az érintettek közös közleményükben.

Hozzátették, az előválasztás lebonyolításának legfőbb kérdéseiben az ellenzéki pártok a múlt héten megállapodtak, az előválasztáson a lehető legnagyobb részvételre és a lehető legalaposabb lebonyolításra törekszenek, ezért nyitottak a "megbízható és elfogadott civil partnerszervezetek bevonására a lebonyolításba".

Közölték, a 2019-es önkormányzati választásokon a fővárosi és a ferencvárosi előválasztások megszervezésében és lebonyolításában jelentős szerepet vállalt a civil választási bizottság (cvb), az oevb építeni szeretne ennek korábbi tapasztalataira és tagszervezeteinek speciális tudására.

A hat együttműködő ellenzéki párt ezért úgy döntött, bevonja a civil választási bizottságot az előválasztás lebonyolításába, és felkérik annak tagszervezeteit, hogy tudásukkal, aktivistáikkal és technikai hátterükkel vegyenek részt az előválasztás lebonyolításában.

Az együttműködés pontos részleteiről a következő hetekben a cvb-vel és az egyes tagszervezetekkel folyamatos egyeztetéseket folytatnak az ellenzéki pártok.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018