eur:
367.87
usd:
342.21
bux:
49320.70
2023. június 9. péntek Félix
Nyitókép: siofok.hu

Lezárják Siófok legismertebb utcáját

Szabad sáv reggel és délután, estétől senki sem közlekedhet a Petőfi sétányon autóval.

Életbe lépett Siófokon a közterületi behajtási rendelet, amely szabályozza a Petőfi sétány közlekedését, és a célja a gyalogosok, az üdülővendégek védelme, a balesetek elkerülése.

A sétány területére behajtani kizárólag engedély birtokában lehet. A sétányon üzemelő vállalkozások áruszállításának segítése érdekében az önkormányzat két „szabad sávot” is kijelölt, e szerint a sétányra bárki behajthat reggel 6 és 9 óra között, valamint 13 és 16 óra között. A két idősávon kívüli időszakban kizárólag engedéllyel lehet a sétányon közlekedni vagy gépjárművel tartózkodni.

Mivel a sétányon az „élet” igazából az esti órákban indul, ezért este 8 és reggel 6 óra között senki nem közlekedhet ott gépjárművel.

Ha valaki a behajtási tilalmat megszegi, az szabályszegésnek minősül, a rendőrség, illetve a közterület-felügyelő mérlegelési lehetőség nélkül helyszíni bírságot szab ki, vagy közigazgatási eljárást kezdeményez a gépjármű vezetőjével, vagy üzembentartójával szemben. A szabályszegés bírságtétele a vonatkozó jogszabályok szerint 30 ezer forint.

Címlapról ajánljuk
Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Operaház, harmadik felvonás: Ókovács Szilveszter a következő öt év terveiről

Az InfoRádió Aréna című műsorának vendégeként a Magyar Állami Operaház régi-új főigazgatója beszélt a nemrég lezárult, hosszúra nyúlt pályázati időszakról, az Operaház távozóiról, a dalszínház és a nemzeti operajátszás jövőjéről illetve az Erkel Színházzal és az Eiffel Műhelyházzal kapcsolatos terveiről is.

Elhunyt az Ablak közismert műsorvezetője

Hetvenkét éves korában csütörtökön elhunyt Bánki Ilona újságíró, a Magyar Televízió egykori kulturális főszerkesztője, az MTVA Kulturális Főszerkesztőségének volt főszerkesztő-helyettese.
VIDEÓ
Bevetésen a Leopard 2-esek, fokozódik a helyzet Zaporizzsjánál – Háborús híreink pénteken

Bevetésen a Leopard 2-esek, fokozódik a helyzet Zaporizzsjánál – Háborús híreink pénteken

Egyre több hír és felvétel érkezik arról, hogy az ukrán offenzívában aktív szerepet játszanak a nyugati tankok, köztük a Leopard 2-esek is. Moszkva napok óta igyekszik különböző módokon bizonyítani, hogy kilőtt már közülük legalább egyet. Úgy tűnik, hogy a napok óta kibontakozóban lévő ukrán támadások egyik fő csapása Zaporizzsja megyében van. Ugyanakkor az itt található atomerőmű számára komoly problémát jelent a felrobbant Nova Kahovka-i gát, mivel idővel nem juthat elég víz a hűtésére. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×