INFORÁDIÓ
2021. július 31. szombat
Oszkár

elektromos autó

itm

támogatás

autóvásárlás

Újabb lehetőség annak, aki támogatással venne elektromos autót

Újabb lehetőség annak, aki támogatással venne elektromos autót

Infostart / MTI

Tavaly közel hatmilliárd forintot fizetett ki elektromosautó-vásárlás támogatására az állam.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Klíma- és természetvédelmi akciótervben foglalt célok elérése érdekében ismét pályázati kiírást tett közzé új, tisztán elektromos személygépkocsik megvásárlásának, valamint lízing keretében elektromos gépjárművek beszerzésének támogatására 3 milliárd forintos keretösszeggel – hívta fel a figyelmet a minisztérium szerdai közleményében Steiner Attila, a körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár.

A közlekedésből származó környezetszennyezés visszaszorítása érdekében a kormány fejleszti a hazai elektromobilitást, ezért

tavaly 5 milliárd 882 millió forinttal támogatta elektromos személygépjárművek beszerzését.

"A klímavédelem érdekében tett erőfeszítéseink mellett a magyar állampolgárok egészségének megőrzése szintén fontos cél, ezért is ösztönözzük a károsanyag-kibocsátásmentes, elektromos személygépjárművek vásárlását" – emelte ki az államtitkár.

A tárca idén három szakaszban összesen 3 milliárd forintot biztosít a programra, vissza nem térítendő támogatás formájában. Pályázatot minden magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személy, magyarországi székhellyel, telephellyel vagy fiókteleppel rendelkező civil szervezet, egyesület vagy felsőoktatási intézmény nyújthat majd be.

A támogatás mértéke a legfeljebb ötszemélyes gépjármű megvásárlásakor

  • amennyiben a vételár 1 és 12 millió forint között van, maximum 2,5 millió forint (a támogatás intenzitása maximum 50 százalék),
  • 12 és 15 millió forint közötti vételár esetén maximum 1,5 millió forint (a támogatás intenzitása maximum 12,5 százalék),
  • hét-vagy többszemélyes gépjármű megvásárlásakor, amennyiben a vételár 1 és 14 millió forint között van, a maximális támogatási összeg 2,5 millió forint (a támogatás intenzitása maximum 50 százalék),
  • 14 és 17 millió forint közötti vételár esetén pedig maximum 1,5 millió forint (a támogatás intenzitása maximum 11 százalék).

A pályázatokról a benyújtási időszakok lezárultát követő 20 munkanapon belül születik döntés, amelyről a pályázók a döntés meghozatalát követő 5 munkanapon belül elektronikus úton kapnak tájékoztatást a pályázati portálon keresztül.

A pályázat első szakaszában 2021. június 14. és 2021. július 2. között, vagy a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lesz lehetőség beadni a pályázatokat.

Nyitókép: Volkswagen/Facebook
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018