eur:
393.15
usd:
367.07
bux:
66927.2
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Szörnyű vége lett a balatoni száguldozásnak

A gyorshajtási rekord volt a cél, több ember repült ki az autóból.

A Veszprémi Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntette miatt négy év börtönre és kilenc év járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a 20 éves férfit, aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével okozott maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást egy barátjának.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2019 telén személygépkocsival közlekedett Balatonakarattya külterületén derült időben, éjszakai látási és gyenge forgalmi viszonyok mellett, legalább 200 km/órás sebességgel közvetlenül egy kanyar előtt. A helyszínen a megengedett legmagasabb sebesség 70 km/óra.

A vádlott a gyorshajtási rekordja megdöntése és a mellette ülő barátja elismerésének megszerzése céljából a megengedett sebességet extrém módon túllépve közlekedett, aminek következtében a kanyarban – nagyjából 154-165 km/órás sebességgel haladva – az autó stabilitását vesztette, megcsúszott, vészfékezés ellenére az úttest bal oldali forgalmi sávjába áttért, ahol tovább sodródott, majd a szalagkorlátnak ütközött. A jármű ezt követően a szalagkorlátot átszakítva többször a saját tengelye körül megpördült, végül a tetejére borulva állt meg az árokban

A kocsi hátsó ülésén utazó három sértett a biztonsági övet nem használta, a járműből az ütközés és a jármű pördülése következtében kirepültek.

A gépjármű hátsó biztonsági övei használhatatlanok voltak a balesetet megelőzően, így a jármű biztonságos közlekedésre alkalmatlan volt, amelyről a vádlott tudott. Az utasok a biztonsági övüket az indulást megelőzően használni kívánták.

Az egyik utasnak a balesetben életveszélyes sérülései keletkeztek. A csigolyasérülések a sértettnél az alsó végtagok bénulását eredményezték, így azok maradandó fogyatékosságnak és súlyos egészségromlásnak minősülnek. A másik sértett a balesetben szintén súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A harmadik sértett a balesetben szintén 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, esetében maradandó fogyatékosság kialakulása nem várható. A gyanúsított által vezetett személygépkocsi jobb első ülésén utazó tanú 8 napon belül gyógyuló horzsolásokban és zúzódásokban megnyilvánuló sérüléseket szenvedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×