eur:
385.36
usd:
355.04
bux:
67819.04
2024. május 21. kedd Konstantin
Az asszisztens felírja az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinák második adagjainak felhasználási időpontját a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Nyírbátori Szakrendelőjében kialakított oltóponton 2021. április 26-án.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Több mint egymillió adag oltás érkezik szinte egyszerre Magyarországra

Már csak az van hátra, hogy minél többen jelentkezzenek oltásra.

Újabb jelentős mennyiségű vakcinaszállítmányok érkeztek kedden, és még a héten jön egy nagy adag, így összesen mintegy 1 178 880 dózisnyi szérumot lehet beadni a lakosságnak. Ennek egy része második adag lesz, de a pontos elosztás még nem ismert.

  • Kedden hajnalban 480 ezer Szputnyik V érkezett (ebből 200 ezer első komponens és 280 ezer második komponens.
  • Szintén kedden futott be 355 680 adag Pfizer/BioNTech oltás, továbbá
  • 19 200 adag AstraZeneca, és a héten még jön ebből mintegy 324 000 adag.

Az orosz vakcinából már csak egy kétszázezres szállítmány van hátra, a mostani első adagok párjaként – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Annak megérkezésével az orosz fél teljesíteni is fogja a szerződéses vállalásait.

A hétvégén befutott 600 ezer Sinopharm vakcina jó részét a hétfő óta zajló tömeges, online jelentkezéses oltóprogramban szeretnék beadni.

Összesen

Az öt nyugati gyártótól összesen 24 millió adag vakcinát rendelt Magyarország (Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac; ezekből eddig csak a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Janssen rendelkezik uniós engedéllyel és kezdte meg a szállítást Magyarországra).

A kormány összesen 3,5 millió ember oltásához elég kínai és orosz vakcinát vásárolt (az oltási program gyors elkezdéséhez, mert a nyugati szállításokban részben csúszás volt várható).

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×