eur:
395.36
usd:
366.39
bux:
65488.85
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

A hálapénzstop következménye: vége a választott orvosos szülésnek Debrecenben

A város egyetemi kórházában tiszta viszonyokat akarnak teremteni, addig nem él a korábbi lehetőség.

Megszüntették a fogadott orvossal és szülésznővel történő szülést január elsejétől a Debreceni Egyetem szülészeti klinikáján mindaddig, amíg "tiszta viszonyok között nem lehet folytatni" - írták a klinika munkatársai az intézmény Facebook-oldalán kedden.

Közleményük szerint "a hálapénz kivezetését a debreceni szülészeti klinika vezetése és minden munkatársa különösen fontosnak tartja", ezért január 1-től több változást indítottak el a mindennapi egészségügyi működésüket illetően. Ezek egyik eleme, hogy a "fogadott orvos és szülésznő rendszerét megszüntették egészen addig, amíg azt tiszta viszonyok között nem lehet folytatni".

A klinika dolgozóinak egyöntetű döntésével

kapcsolatban megjegyezték: minden változásra azonnal reagálnak a továbbiakban is, és amint "átlátható és tiszta, a hálapénz gyanúját sem feltételező rendszer alakul ki", ismét lehetőséget teremtenek a választott orvossal történő szülésre.

Egyúttal a bejegyzésükben minden várandóst biztosítottak arról, hogy "ellátása a legmagasabb szakmai színvonalon és odafigyeléssel fog történni".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×