eur:
394.61
usd:
371.03
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Már szinte mindenhol igényelhető a falusi CSOK

Tovább bővíti a kormány a falusi CSOK-kal érintett települések listáját, így 2021 januárjától már 2678 településen lesz elérhető a támogatás, amely hazánk 5000 lélekszám alatti településeinek több mint 93 százaléka.

A falusi CSOK igénybe vehető tanya, birtokközpont vagy preferált kistelepülés területén használt lakás vásárlással egybekötött bővítésre és/vagy korszerűsítésre, valamint meglévő lakás bővítésére és/vagy korszerűsítésére is – írja közleményében Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Használt lakás vásárlására és egyidejű korszerűsítésére vagy bővítésére

1 gyermek esetén 600 ezer, 2 gyermek után 2,6 millió, 3 vagy több gyermek esetén 10 millió forint a vissza nem térítendő támogatás összege.

Meglévő otthon felújítására pedig a felsorolt összegek fele igényelhető.

A falusi CSOK népszerűségét jól mutatja, hogy a program 2019. július 1-jei indulása óta közel 16 ezer befogadott kérelem érkezett, több mint 83 milliárd forint értékben.

A falusi családi otthonteremtési kedvezmény a Magyar Falu Program egyik fontos pillére, mellyel a kormány célja a falvak népességcsökkenésének megállítása és a fiatal párok letelepedésének elősegítése vidéki környezetben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×