eur:
395.08
usd:
371.03
bux:
65100.46
2024. április 19. péntek Emma
Orbán Viktor miniszterelnök szavaz az Országgyűlés rendkívüli ülésén 2020. november 10-én. A képviselők egyhangúlag - 178 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül - hozzájárultak ahhoz, hogy házszabálytól eltéréssel tárgyalja az Országgyűlés a koronavírus-járvány második hulláma elleni védekezésről szóló kormányzati előterjesztést.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Orbán Viktor viszonválasza az ellenzéknek: "A gazdi csalódott"

A kormányfő a parlamentben azt mondta, hiába teszi a járványért egy személyben őt felelőssé az ellenzék.

Az ellenzéki reakciókra válaszolva Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben napirend előtt hétfőn elmondta, lezárná a "ki győzött, ki nem győzött" vitát, és rögzítette az ellenzék felé fordulva, hogy "a gazdi (Soros György – a szerk.) csalódott".

Az ellenzéket megfogalmazása szerint azzal "vigasztalta", hogy

nem létezhet majd nemzeti szuverenitás, ha esetleg európai egyesült államokat hoznak létre, "ez két különböző lehetőség, két különböző élet a gyerekeink és az unokáink számára",

akik a "független, büszke, szuverén, magyar állam örökösei" kell, hogy legyenek.

A koronavírus kapcsán a haláladatokat hozó ellenzékieknek azt a kérdést tette fel, hogy vajon kit tesznek felelőssé a járvány miatt. Megjegyezte, szerinte őt, de "a vírus nem én vagyok".

"A járvány kitörése óta 1014 milliárd forintot költött az egészségügyre, és 2991 milliárd forintot munkahelyvédelemre, ez is életeket mentett meg" – fogalmazott. 4 millió 458 ezer ember dolgozik ismeretei szerint ma Magyarországon, ami már csak 64 ezerrel kevesebb, mint egy éve, és cél, hogy ők is dolgozhassanak majd a járvány elmúltával. Emlékeztetett, az előtte regnáló kormányfő és kormánya 800 ezerrel kevesebb munkahelynek biztosított lehetőséget.

Világossá tette, a vétó egy, az uniós alapszerződésben biztosított jog, nem pedig zsarolás. Felidézte azt is, hogy az átlagbér 10 év alatt 200 ezerről 383 ezer forintra emelkedett Magyarországon.

Szerinte, bár egyes ellenzékiek nem így látják,

Kínával szemben fellépni értelmetlen,

hisz Németországnak épp a legfontosabb partnere, "nem szabad Európának a hidegháborús logikára felfeszítenie magát".

Nyugdíjügyben pedig azt rögzítette, a 13. havi ellátással egy olyan dolgot adnak vissza a "jövőnek", amelyet a 2010 előtti kormányok vettek el.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×