INFORÁDIÓ
2021. április 22. csütörtök
Csilla, Noémi

koronavírus

vásárlás

idősidősáv

idősek tanácsa

A Fővám téri Központi Vásárcsarnok - közismert nevén a Nagycsarnok - üzleteinek jelentős része a koronavírus járványveszély miatt zárva tart. Vevők a korlátozott időszakban is csak elvétve láthatók az óriási csarnok terében. Vásárlók csak néhány zöldség és húsboltban vannak. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán  *************************** Kedves Felhasználó!

Újfajta vásárlási idősávot javasolt az Idősek Tanácsa

Infostart / MTI

A járvány miatt a vásárlási idősáv ismételt bevezetését javasolták, de a tavaszitól eltérő gyakorlattal.

Azt szeretnék, hogy az idősek vásárlási idősávja háromról egy-két órára csökkenjen, valamint csak hétköznapokon és olyan időpontban legyen, amikor amúgy is kicsi a boltok forgalma.

Fontos a javaslatban szereplők szerint az is, hogy az idősek a nekik fenntartott időn kívül is, bármikor szabadon vásárolhassanak

– közölte Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a tanácskozás után a közmédiával.

Beszámolt arról is, hogy az időseknek fontos a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos, szakszerű tájékoztatás, és ehhez elsődlegesen a televíziót, a közmédiát veszik igénybe. A tanács ezért azt is javasolta, hogy jöjjön létre egy olyan műsor, amely tájékoztatja az időseket az aktualitásokról, és praktikus tanácsokat ad nekik arra vonatkozóan, hogyan védekezhetnek a leghatékonyabban a koronavírus ellen - tudatta Novák Katalin. Hozzátette: a tanács tagjai megköszönték, hogy a kormány továbbra is lehetővé teszi, hogy a felírt gyógyszereket mások is kiválthassák.

A javaslatokat elküldik Orbán Viktor miniszterelnöknek. Novák Katalin kérdésre válaszolva azt mondta: bízik benne, hogy gyors döntés születik majd.

Ábrahám Katalin, az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület XI. kerületi szervezetének elnöke azt hangsúlyozta: a vásárlási idősáv bevezetésére azért van szükség, mert az idősek egy része megnyugtatónak találja, ha külön idősávban, biztonságosan tud vásárolni. Emellett azonban az is fontos, hogy az érintettek ezen az idősávon kívül is elmehessenek vásárolni, mivel sokan nyugdíjasként is dolgoznak - magyarázta.

Hulák Zsuzsanna, az Idősek Tanácsának egyik tagja azt is felvetette, hogy az üzletek a nyitvatartási idő mellett tüntessék fel azt is, mikor a legkisebb a forgalmuk, ezzel segítve azokat az időseket, akik nem tudják a bevásárlást a nekik fenntartott idősávban elintézni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018